ANP
Volledig scherm
© ANP

HET DEBAT. Moet de snelheid op de snelweg beperkt worden tot 100 km/u om brandstof te besparen?

Vlaams parlementslid van Groen Stijn Bex wil de maximumsnelheid op autosnelwegen verlagen tot 100 km/u. “Een auto die trager rijdt, verbruikt minder brandstof”, luidt het. Wat denk jij? Moet de maximumsnelheid verlaagd worden om brandstof te besparen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.

3 reacties

 • bieke nyssen

  12 maanden geleden
  Ik vraag me toch echt af wat het nut hiervan is, 100km per uur, maar er zijn zoveel files waar men nooit 100km per uur haalt, hoeveel haalt dit in realiteit echt uit?
 • Marc Janssens

  12 maanden geleden
  Dat lijkt allemaal heel mooi, maar dat is naar gelang de situatie. Zo heb ik al heel veel in Nederland gereden en dat is heel fijn, maar vanaf er een vrachtwagen een inhaalmaneuver uitvoert kan dat tot 10 minuten duren alvorens hij het andere voertuig heeft ingehaald. En wanneer het verkeer druk is sta je daar ook in de file net als hier. En net als hier heb je ook genoeg chauffeurs die zich niet aan de regels houden en die met hun lichten liggen te knipperen om hen door te laten. Laat alles zo.
 • luc soete

  12 maanden geleden
  Het zoveelste bewijs hoe dogmatisch Groen is. Een grote vergissing om deze op te nemen in de regering. Bewust kiezen ze kleine symbolen die uitvergroot worden. Nogmaals een beperking van onze vrijheden, het vingertje van Groen.