Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

HET DEBAT: moet de ‘pedagogische tik’ verboden worden? Dit is jullie mening

De ‘pedagogische tik’ staat weer ter discussie na een tweet van presentator Thomas Vanderveken. Die zag in een parkje hoe een vader zijn kind “ruw tegen de grond mepte”. Toen hij de man aansprak, kreeg hij als repliek: “Dat mag in België’.” Waarop Vanderveken tot zijn verrassing vaststelde dat ‘de pedagogische tik’ inderdaad niet verboden is. Eerst lieten we onze experts aan het woord. Nu is het aan jullie: dit zijn de boeiendste reacties.

51 reacties

 • Jef Lois

  2 jaar geleden
  Soms verdienen ze het gewoon, en ik heb er veel gehad en mij heeft hetvzeker geen slecht gedaan had bij het ouder worden enkel reslect voor mijn vader, en de tikken en stampen onder mijn kont had ik verdiend punt
 • Marc Sierens

  2 jaar geleden
  Eens een goeie tik uitdelen kan geen kwaad,de jeugd krijgt er heden ten dage veel te weinig,wij werden zo waarden en normen bijgebracht als we het wat gingen uithangen,nu is het kinderen baas bij sommigen met het idee van vrije opvoeding.
 • Fred De Vlaminck

  2 jaar geleden
  Als wij vroeger wat kletsen op school kregen van de meester, en ze kwamen het thuis te weten, dan kregen we nog wat kletsen extra. Toen werd er nog opgevoed zoals het moet en niemand is er slechter van geworden.
 • Rayan El Arami

  2 jaar geleden
  Wat die vader in het park uitspookte noem ik geen pedagogische tik. Een tik is een klets op het achterwerk waar ze flink van schrikken, overeind blijven en die ze na twee seconden al niet meer voelen. Geen duw of mep waardoor ze tegen de grond doet belanden. Al dat gepamper lijd in veel gevallen enkel tot verwende snotapen en volwassenen die bij het minste door het lint gaan als ze hun zin niet krijgen.
 • Naomi Schobben

  2 jaar geleden
  Een tik of klets moet kunnen, vroeger werd dit ook gedaan en daar is niemand slechter van geworden. Er is wel een verschil tussen een tik en echt slaan. De dag van vandaag worden veel ouders geterroriseerd door hun kinderen, respect is ver te zoeken. Een tik is hier dan toch echt wel op zijn plaats
 1. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len

 2. Remmen van vrachtwagen begeven het op een wel heel slecht moment
  Play

  Remmen van vrachtwa­gen begeven het op een wel heel slecht moment