Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Joel Hoylaerts/Photo News

HET DEBAT. Moet de mondmaskerplicht volledig afgeschaft worden in ons land?

Premier Alexander De Croo (Open Vld) verklaarde gisteren bij VTM Nieuws dat op het volgende Overlegcomité, dat vrijdag plaatsvindt, zal worden gepraat over de versoepeling van het dragen van een mondmasker. Is het tijd om de mondmaskerplicht volledig af te schaffen in ons land? Wat denk jij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts en politici ervan vinden.

227 reacties

 • Victor Coekaerts

  1 maand geleden
  Mag afgeschaft worden. Absurde situaties in horeca, masker af, dan weer op, dan weer af, enz. Het openbaar vervoer is een andere kwestie. zelfs zonder de corona is het aangewezen om een masker te dragen. Zal zeker ook griep en andere winterproblemen verhelpen. Wat had de vaccinatie anders dan zin voor? Mogelijk elk jaar hernemen samen met griepinenting tot volledig veilige situatie.
 • Gino SINNESAEL

  1 maand geleden
  Van onze Noorderburen: Kassa laat zien dat veel mondmaskers voor consumenten in veel gevallen slechts schijnveiligheid bieden. We lieten zeven mondkapjes testen die nu overal in de winkels liggen door een team van wetenschappers van TU Delft. Een medisch masker, waarvan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) eigenlijk niet wil dat consumenten het kopen, kwam als beste uit de test. Dit masker kan je als consument onder andere online en in automaten op treinstations kopen.
 • Kirstie Van Eyck

  1 maand geleden
  De mondmaskers weg ik winkels graag. Openbaar vervoer en ziekenhuis / doktersbezoek kan het blijven andere plaatsen weg. En vrije keuze. Het is niet meer uit te leggen ik winkels/supermarkten wel verplicht moet dragen maar binnen fitness tot 200 man niet en grote evenementen en horeca ook niet.
 • kristof torfs

  1 maand geleden
  Iedereen die het wou is gevaccineerd dus mondkapjes weg.
 • Maurice Berden

  1 maand geleden
  Mondmaskers weg in heel Vlaanderen behalve in risicosteden zoals Brussel en Antwerpen! Zou Bartje DWV dan nog akkoord zijn?
 1. “Ik schop je met je lelijke rotkop terug naar je hol”: de reeks dreigberichten die Chris Dusauchoit verstuurde naar aanleiding van vliegenplaag

  “Ik schop je met je lelijke rotkop terug naar je hol”: de reeks dreigbe­rich­ten die Chris Dusauchoit verstuurde naar aanleiding van vliegen­plaag

  Een aanslepende ruzie over geurhinder en een vliegenplaag heeft het slechtste naar boven gehaald bij Chris Dusauchoit. De radiopresentator bestookte zijn buurman en rundveehouder Theo Schrevens met een hele reeks dreigberichten. Zo hoopte hij onder meer dat zijn rivaal “langzaam en vol ondraaglijke pijn zou branden in de hel” en wilde hij zijn lever opeten “met een lekkere Chianti erbij”. Voor het parket volstaat opschorting als Dusauchoit een cursus sociale vaardigheden volgt. Hieronder vindt u een opsomming van die grimmige uitspraken.