Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © iStock

HET DEBAT. Is voorstel van PS om vrijwillig ontslag mét uitkering mogelijk te maken een goed idee?

PS wil vrijwillig ontslag mét uitkering mogelijk maken om werknemers makkelijker van job te laten veranderen. Het idee maakt deel uit van een pakket van 25 voorstellen waarmee minister van Werk Pierre-Yves Dermagne de krapte op de arbeidsmarkt wil aanpakken. Wat denk jij? Is vrijwillig ontslag mét uitkering een goed idee? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.

196 reacties

 • Luc Ver Eecke

  4 weken geleden
  Ja , wat zou je willen zou de P.S. niet zijn . De rekening zullen de Vlamingen wel betalen .
 • Wesley Kenis

  4 weken geleden
  Voor mij kan dat, maar dan wel onder vorwaarden: 1. Het volgen van 1 opleiding naar een andere sector, geen aaneenschakling 2. Beperken van de uitkering tot max 1 jaar, voor diegene die opleiding volgeb max er max een verlenging zijn van 6 maanden( zo hebben ze tijd om te soliciteren 3. De kloof tussen werken en stempelen moet groter zijn, maar de levensnoodzakelijke goederen moeteb ook goedkoper(iedereen heeft recht op eten en verzorging, luxe is GEEN basisbehoefte)
 • Maria Wijnants

  4 weken geleden
  Heel goed idee, voorstel onmiddellijk laten ingaan.
 • Denis De Meulemeester

  4 weken geleden
  Het gaat erover dat men in België zich moet inschalen in een Europese werkelijkheid en dan lijkt mij een beperking van de werkloosheidsuitkeringen in de tijd noodzakelijk. Ik zou voorstellen om dat te beperken tot 1 maand per effectief voltijds gewerkt jaar. Indien deze beperking in werkloosheidsuitkeringen daadwerkelijk bestaat, lijkt het mij het geen debat meer of men ontslagen werd of zelf ontslag neemt.
 • René Van Halen

  4 weken geleden
  Uiteraard is dit een goed voorstel. N-VA is uiteraard tegen elke vorm van solidariteit of bescherming van werknemers.