Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

HET DEBAT. Is het terecht dat de horeca wellicht dit jaar niet meer zal heropenen?

Het is bijna precies één maand geleden dat cafés en restaurants voor de tweede keer de deuren moesten sluiten. Het ziet er niet naar uit dat de horeca dit jaar nog zal opengaan, zo zeggen verschillende experts. Is het terecht dat de heropening van de horeca wellicht niet meer voor dit jaar is? Wat denk jij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

144 reacties

 • nancy van hauwe

  6 maanden geleden
  Het is best dat de horeca en cafés nog gesloten blijven hier in België want als straks ook de cafés en horeca in Nederland open gaan gaan we zeker weer de verkeerde toer op . De buitenlanders weer samen met de Belgen en zeker omgekeerd ook . Hou mn hart alvast dat de onnozele belgen weer naar ned gaan in de cafés en restaurants gaan zitten om dan weer belgie te besmetten . Benieuwd hoe de politiek da gaan aanpakken .
 • Georgette Vanoverbeke

  6 maanden geleden
  Restaurants zouden open moeten gaan mits alle voorzorgen , cafe's nog niet , op restaurant gaan is om smakelijk te eten , op cafe gaan is om sociaal contact te hebben.
 • Gaby Kutschinski

  6 maanden geleden
  Restaurants open tot 21uur, plaatsen laten reserveren tot 4 maximaal aan een tafel. café s dicht houden. Daar ontaard het gedrag helaas het vaakst
 • De Korte Johan

  6 maanden geleden
  Dat de horeca het goed deed na de eerste golf is omdat iedereen buiten op een terras zat, dat is nu niet meer.De tweede golf is gestart vooral door studenten en in mindere mate door de scholen.De cafe's open tot 20.00uur is geen optie tenzij er compensatie is voor de vroegere sluiting.Scholen sluiten is ook geen optie wie gaat die kinderen opvangen?Rest dus enkel sluiting horeca voor mijn part tot het terug terras weertje is.  
 • Eddie Vanhalen

  6 maanden geleden
  Het virus wordt doorgegeven via sociale contacten. Je bezoekt de horeca om sociaal contact te hebben. 
 1. Duizenden Vlamingen gevaccineerd in Brussels Gewest met valse postcode: “We onderzoeken of ze kunnen beboet worden”
  Brussels Gewest

  Duizenden Vlamingen gevacci­neerd in Brussels Gewest met valse postcode: “We onderzoe­ken of ze kunnen beboet worden”

  In het Brusselse Gewest heeft de vaccinatieteller de kaap van de 500.000 toegediende vaccins gerond. In totaal gaat het om 506.399 dosissen. Tegelijkertijd raakte bekend dat duizenden Vlamingen zich - ten onrechte uiteraard - de afgelopen weken in Brussel hebben laten vaccineren. Door een achterpoortje in het registratiesysteem konden ze frauderen bij hun inschrijving.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm