Een Mexicaanse eetkraam bij de Gentse Feesten (archiefbeeld ter illustratie).
Volledig scherm
Een Mexicaanse eetkraam bij de Gentse Feesten (archiefbeeld ter illustratie). © Vollaert

HET DEBAT. Is het goed dat het vegetarisch aanbod op Gentse Feesten wordt uitgebreid tot helft van de kraampjes?

Dit jaar moet de helft van de eetkraampjes op de Gentse Feesten vegetarisch eten aanbieden. Dat heeft de stad gisteren bekendgemaakt. Er werd onmiddellijk en uitgebreid op de beslissing gereageerd, zowel positief als negatief. Is het goed dat het vegetarisch aanbod wordt uitgebreid?  Wat is jullie mening? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

67 reacties

 • Inge De Groote

  11 maanden geleden
  Ik eet soms vegetarisch. Maar meestal is het niet te vreten. Dus al die ‘vleesvervangers’ hoef ik niet. Veel groentjes en afwisselen: sla’tje, vis en vlees werkt prima voor mij. En soms een vettige hamburger🤣
 • Linda Plop

  1 jaar geleden
  Ik werk op een stadsschool Gent waar de kinderen op donderdag vegetarisch voorgeschoteld krijgen. De laatste tijd willen heel wat kinderen op donderdag geen warme maaltijd meer eten doordat het vegetarisch is en het echt niet lekker is. Nu word dit zo aan ons opgedrongen om nog meer vegetarisch aan te bieden op de Gentse feesten. De feesten zijn er al enorm op achteruit gegaan en zo zal het er echt niet op verbeteren.
 • pinche georganiseerde

  1 jaar geleden
  Waarom niet gewoon alle kraampjes verplichten een vegetarisch alternatief aan te bieden?
 • Hans Willems

  1 jaar geleden
  Hou er wel rekening mee dat de uitstoot van broeikasgassen bij de teelt van bv. rijst vergelijkbaar is met deze van veeteelt. Dus zo maar stellen dat vegetarisch eten het milieu vooruit helpt moet zeker genuanceerd worden.
 • Kelly Verlinden

  1 jaar geleden
  Is inderdaad zeer goed. Spijtig genoeg moet je het verplichten. Mensen op zo een evenement hebben kuddegedrag en moeten geleid worden, door het te verplichten leid je de meute. Een zeer goede zaak.
 1. “Een narcist die zijn personeel bedreigt en voor vrienden snoepreisjes naar Kaapverdië regelt”: vijf (oud-)medewerkers getuigen over manager Thomas More-hogeschool
  PREMIUM

  “Een narcist die zijn personeel bedreigt en voor vrienden snoepreis­jes naar Kaapverdië regelt”: vijf (oud-)medewer­kers getuigen over manager Thomas Mo­re-hogeschool

  “Hij is charmant en leuk in de omgang. Tot je tegen zijn kar rijdt: dan volgen al snel de bedreigingen.” (Oud-)medewerkers van Thomas More Mechelen schetsen een weinig fraai beeld van een manager van een aantal opleidingen van de hogeschool. Hij is de spil in twee onderzoeken naar mogelijke fraude en vriendjespolitiek. Wij spraken met vijf mensen die de man goed kennen. “Plots kon ik niks meer goed doen en begonnen de pesterijen.”
  Mechelen
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.