David Legreve
Volledig scherm
© David Legreve

HET DEBAT. Is het een goede beslissing om de Dodentocht in te korten? Dit is jullie mening

Voor het eerst in de geschiedenis van de Dodentocht wordt het parcours van de wandeltocht ingekort van 100 kilometer tot 65 kilometer. De voorspelde hitte maakt het volgens de organisatie onverantwoord om wandelaars overdag verder te laten wandelen. Toch klinkt ook heel wat kritiek op de beslissing. Volgens sommigen is het inkorten van de tocht een betutteling en moet ieder voor zich kunnen beslissen. Onze lezers reageren alvast bijzonder verdeeld op de kwestie. Hieronder vindt u de opvallendste inzendingen.

 1. HET DEBAT. Is het een goede beslissing om de Dodentocht in te korten tot 65 kilometer?

  HET DEBAT. Is het een goede beslissing om de Dodentocht in te korten tot 65 kilometer?

  Voor het eerst in de geschiedenis van de dodentocht wordt het parcours van de wandeltocht ingekort van 100 kilometer tot 65 kilometer. De voorspelde hitte maakt het volgens de organisatie onverantwoord om wandelaars overdag verder te laten wandelen. Toch klinkt ook heel wat kritiek op de beslissing. Volgens sommigen is het inkorten van de tocht een betutteling, en moet ieder voor zich kunnen beslissen. Wat denk jij: is het inkorten van de tocht een goede beslissing? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele deskundigen ervan vinden.
 2. Het Steen in Antwerpen wint Onroerenderfgoedprijs 2022 ondanks felle kritiek
  Antwerpen

  Het Steen in Antwerpen wint Onroeren­derf­goed­prijs 2022 ondanks felle kritiek

  Het Steen in Antwerpen heeft de Onroerenderfgoedprijs 2022 gewonnen. Opvallend, gezien de nieuwe moderne grijze aanbouw aan het iconische gebouw eerder felle kritiek opwekte. “De herbestemming van het Steen zorgt dat het gebouw een nieuw elan heeft gekregen. Het monument is nu op laagdrempelige wijze open voor iedereen, ook voor de minder mobiele bezoeker”, zei Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, vrijdagavond tijdens de uitreiking.
 1. Dit zei Alain Remue in februari over vermiste Nederlandse studente: “Tanja Groen paste perfect in rijtje van slachtoffers van Dutroux”
  PREMIUM

  Dit zei Alain Remue in februari over vermiste Nederland­se studente: “Tanja Groen paste perfect in rijtje van slachtof­fers van Dutroux”

  In februari sprak ‘Het Laatste Nieuws’ met Alain Remue van de Cel Vermiste Personen over Tanja Groen. Toen werd er 1 miljoen euro uitgeloofd voor dé gouden tip die leidt naar de vondst van de studente die 28 jaar geleden verdween in Maastricht. “Wij hebben in de inboedel van Marc Dutroux lopen zoeken of er ook wat van Tanja bij lag”, zei papa Adrie Groen. Nu schrijft de Nederlandse regionale krant ‘De Limburger’ dat politie en justitie de mogelijke betrokkenheid van Marc Dutroux onderzoeken. In dit artikel lees je wat Remue in februari vertelde over de zaak-Tanja Groen.
 2. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  3

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.