Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © BELGA

HET DEBAT. Is het een goed idee om het Covid Safe Ticket te verplichten op de werkvloer? Dit is jullie mening

Het Overlegcomité heeft eerder deze week beslist om het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) ook in Vlaanderen uit te breiden naar de horeca, fitnesscentra en kleinere evenementen. Agoria, de federatie van Belgische technologiebedrijven, wil nog een stap verder gaan en vraagt dat ook bedrijven de mogelijkheid krijgen om het CST te verplichten op de werkvloer. Wat denk jij? Moet een werkgever de mogelijkheid krijgen een coronapas te vragen aan een werknemer? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.

45 reacties

 • Yolande MARIS

  2 weken geleden
  Oké,maar dan ook de mensen hun loon verder uitbetalen,net zoals jullie alles en iedereen vergoed hebben die onder dwang hun inkomsten verloren.Ik denk dat een burgeroorlog niet meer veraf is .
 • Jan Willems

  4 weken geleden
  In strijd met de Europese regelgeving resolutie 2361 De raad van Europa heeft op 27 januari 2021 beslist dat: - Vaccinatie niet verplicht is - Weigeraars niet gediscrimineerd mogen worden - Vaccinatie certificaten niet als paspoort of toegangsbewijs mogen worden gebruikt
 • Jan Claereboudt

  1 maand geleden
  CFT overal verplichten overal & voor iedereen gelijk - had al 2 maand eerder moeten gebeuren, ook op plaatsen zoals in drukken shopping centra (die zijn ze vergeten)
 • piet devlieger

  1 maand geleden
  Zou ik nu echt de enige zijn die heel dit gedoe echt belachelijk begint te vinden ? We zijn allemaal al een paar keer gevaccineerd geweest - tegen mazelen, pokken enzovoort - en nu heel die heisa over een vaccin tegen Covid. En blijkbaar is iedereen expert in deze materie, vooral diegenen die geen vaccin willen. Laat je gewoon vaccineren en stop met dat hysterische geraaskal waar niemand baat bij heeft. Wil je niet, draag dan de gevolgen van je egoïsme, het gaat niet om jezelf alleen.
 • Eddy Lefere

  1 maand geleden
  CFT overal verplichten voor iedereen gelijk.
 1. HET DEBAT. Is het een goed idee om het Covid Safe Ticket te verplichten op de werkvloer?

  HET DEBAT. Is het een goed idee om het Covid Safe Ticket te verplich­ten op de werkvloer?

  Het Overlegcomité heeft eerder deze week beslist om het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) ook in Vlaanderen uit te breiden naar de horeca, fitnesscentra en kleinere evenementen. Agoria, de federatie van Belgische technologiebedrijven, wil nog een stap verder gaan en vraagt dat ook bedrijven de mogelijkheid krijgen om het CST te verplichten op de werkvloer. Wat denk jij? Moet een werkgever de mogelijkheid krijgen een coronapas te vragen aan een werknemer? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.
 2. Onze reporter meet schade op na overstroming in Westhoek: “Stroomafwaarts loopt de IJzer opnieuw buiten zijn oevers”

  Onze reporter meet schade op na overstro­ming in Westhoek: “Stroomaf­waarts loopt de IJzer opnieuw buiten zijn oevers”

  Na hevige regenval trad de rivier de IJzer in de Westhoek buiten zijn oevers, onder andere in Roesbrugge en Stavele. Het peil van de rivier is daar vandaag drie centimeter gedaald, maar verderop stroomafwaarts stijgt het waterpeil weer: “In Lo-Reninge treedt de IJzer buiten zijn oevers”, zegt VTM NIEUWS-journalist Klaas Danneel. “De brandweer is volop aan het pompen. Op sommige plaatsen ze nog zandzakken bij.” Bekijk hierboven zijn verslag.