Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © BELGA

HET DEBAT. Is het een goed idee om het Covid Safe Ticket te verplichten op de werkvloer? Dit is jullie mening

Het Overlegcomité heeft eerder deze week beslist om het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) ook in Vlaanderen uit te breiden naar de horeca, fitnesscentra en kleinere evenementen. Agoria, de federatie van Belgische technologiebedrijven, wil nog een stap verder gaan en vraagt dat ook bedrijven de mogelijkheid krijgen om het CST te verplichten op de werkvloer. Wat denk jij? Moet een werkgever de mogelijkheid krijgen een coronapas te vragen aan een werknemer? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.

45 reacties

 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  Oké,maar dan ook de mensen hun loon verder uitbetalen,net zoals jullie alles en iedereen vergoed hebben die onder dwang hun inkomsten verloren.Ik denk dat een burgeroorlog niet meer veraf is .
 • Jan Willems

  1 jaar geleden
  In strijd met de Europese regelgeving resolutie 2361 De raad van Europa heeft op 27 januari 2021 beslist dat: - Vaccinatie niet verplicht is - Weigeraars niet gediscrimineerd mogen worden - Vaccinatie certificaten niet als paspoort of toegangsbewijs mogen worden gebruikt
 • Jan Claereboudt

  1 jaar geleden
  CFT overal verplichten overal & voor iedereen gelijk - had al 2 maand eerder moeten gebeuren, ook op plaatsen zoals in drukken shopping centra (die zijn ze vergeten)
 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Zou ik nu echt de enige zijn die heel dit gedoe echt belachelijk begint te vinden ? We zijn allemaal al een paar keer gevaccineerd geweest - tegen mazelen, pokken enzovoort - en nu heel die heisa over een vaccin tegen Covid. En blijkbaar is iedereen expert in deze materie, vooral diegenen die geen vaccin willen. Laat je gewoon vaccineren en stop met dat hysterische geraaskal waar niemand baat bij heeft. Wil je niet, draag dan de gevolgen van je egoïsme, het gaat niet om jezelf alleen.
 • Eddy Lefere

  1 jaar geleden
  CFT overal verplichten voor iedereen gelijk.
 1. Wetsvoorstel van N-VA om belastingcontroleurs te bewapenen, valt niet goed bij Open Vld: “We moeten er geen cowboys van maken”
  21

  Wetsvoor­stel van N-VA om belasting­con­tro­leurs te bewapenen, valt niet goed bij Open Vld: “We moeten er geen cowboys van maken”

  Open Vld-fractieleider Willem-Frederik Schiltz heeft grote bedenkingen bij het pleidooi van Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) om belastingcontroleurs uit te rusten met een luchtdrukgeweer. Volgens Schiltz moet er zeker nagedacht worden over manieren om agressie tegen controleurs te vermijden, maar is bewapening niet de verstandigste piste. “We moeten van controleurs geen cowboys maken”, zegt hij op Twitter.
 2. “Kun jij overnemen, Eddy?”: berichtje van sportanker Catherine Van Eylen als haar man en RSCA-voorzitter Wouter Vandenhaute in het nieuws is
  PREMIUM
  15

  “Kun jij overnemen, Eddy?”: berichtje van sportanker Catherine Van Eylen als haar man en RS­CA-voorzitter Wouter Vandenhau­te in het nieuws is

  Een op wraak beluste psychopaat: een artikel in Humo is ronduit vernietigend voor Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute. En het brengt ook zijn vrouw, VRT-sportanker Catherine Van Eylen, in een moeilijk parket: “Wanneer in het Journaal over Vandenhaute bericht wordt, moet ze één van haar collega’s vragen om in te vallen.” “Deontologisch helemaal oké”, zegt de VRT. “Het leidt tot behoorlijk wat frictie op de redactievloer.”
 1. HET DEBAT. Is het een goed idee om het Covid Safe Ticket te verplichten op de werkvloer?

  HET DEBAT. Is het een goed idee om het Covid Safe Ticket te verplich­ten op de werkvloer?

  Het Overlegcomité heeft eerder deze week beslist om het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) ook in Vlaanderen uit te breiden naar de horeca, fitnesscentra en kleinere evenementen. Agoria, de federatie van Belgische technologiebedrijven, wil nog een stap verder gaan en vraagt dat ook bedrijven de mogelijkheid krijgen om het CST te verplichten op de werkvloer. Wat denk jij? Moet een werkgever de mogelijkheid krijgen een coronapas te vragen aan een werknemer? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.