Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

HET DEBAT. Hoe moet de overlast door jongeren in recreatiegebieden aangepakt worden?

Elk jaar worden recreatiedomeinen en openluchtzwembaden tijdens de zomermaanden geconfronteerd met jongeren die voor overlast zorgen. Redders worden geïntimideerd, mensen gaan met elkaar op de vuist en bezoekers maken ophef over de kledingvoorschriften en gedragsregels. De amokmakers zijn een terugkerend probleem. Hoe moet de overlast door jongeren in recreatiegebieden aangepakt worden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

113 reacties

 • joeri vrijdaghs

  2 weken geleden
  1) Vlaamse domeinen alleen maar inkom vlaams gewest van juni tot eind september (brussel/wallonië niet). 2) juni tot eind september inkom online voor volwassene + minstens 1 kind, online ticket dag of 2 ervoor voor de rest toegankelijk. Resterende ticketten te koop diezelfde dag aan de kassa. 3) paspoortcontrole + ticket. 4) overlast = pv, 2de keer = pv +verbod nationaal 2 jaar minstens. 5) zware overtreding = voor de rechter + verbod 5 jaar. 6) meer controle op de lijn bussen brussel/Vilvoorde
 • Eddy Willems

  2 weken geleden
  Werkstraffen uitdelen aan de lopende band! Tot wel 20 uur!
 • Linda Deyaert

  2 weken geleden
  Alle databases van domeinen met elkaar verbinden. Werkstraf en fikse boetes, al deze extra bewaking kost de maatschappij veel geld. Laat politie toe om de wapenstok te gebruiken.
 • Kristel Schoenwinckel

  2 weken geleden
  Aanpassende zwembroeken en ze komen niet meer. En wat strenger straffen en heropvoeden zou ook l helpen, die ouders hebben duidelijk gefaald
 • Steven Van Maroey

  2 weken geleden
  lang lève de toenmalige rijkswacht. Gene zever en doen zoals de carabineri. Geen respect zoals in de blaarmeersen waar 200 man rond de politie staat de dansen zal dan niet meer gebeuren. Of ze voelen de wapenstok wel. als inwoners van een gemeente of stad met een recreatiepark al zelf uit hun gemeente of stad moeten vluchten om een beetje rust en gezelligheid aan het water te vinden is dit zeer erg. We mogen wel betalen voor de kosten van de ordediensten en extra beveiligingen.