Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

HET DEBAT. Hebt u begrip voor de keuze om grote tuinfeesten enkel mogelijk te maken met cateraar?

Tijdens het vorige Overlegcomité werden de regels voor evenementen in de buitenlucht versoepeld, maar privé-bijeenkomsten buiten blijven beperkt tot 10 personen. Die beperking geldt ook voor tuinfeesten deze zomer, tenzij die worden georganiseerd met een professionele cateraar. Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon aan ATV. Wat denk jij? Heb jij begrip voor de beslissing om een tuinfeest met meer dan tien mensen enkel mogelijk te maken met een cateraar erbij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.

124 reacties

 • christiane dewaele

  4 weken geleden
  Discriminatie van jan en piet in de straat door politici. Wat zei Jambon in zijn regeringsverklaring "Wat je zelf doet doe je beter" Niet dus. Een cateraar kan het nu opeens beter.
 • Roger Bosman

  4 weken geleden
  Bewijst dat de politieke kaste teveel betaald wordt, die leven op een héél ander niveau.
 • Filip Havaux

  4 weken geleden
  Politici pakken werkelijk elke vrijheid af. Niet gevaccineerden mogen niet mee deelnemen aan de maatschappij. Gevaccineerden moeten de maatregelen blijven volgen. Zelfs een prof cateraar is verplicht bij een tuinfeest. Nu zelfs een derde vaccinatie verplicht dit jaar nog. Waarom pikken wij dit allemaal?
 • Françoise Ceriez

  4 weken geleden
  Er is nooit iets goed genoeg? Al eens gedacht aan mensen die geen tuin hebben? Wij gaan picknicken in een park met 10. Meer personenbus? Maak er twee groepen van 10 van? Los het creatief op. Is da nu allemaal zo erg? Toch ook feen feest. En je kids kunnen daar spelen. Vermijd die 4e golf.!
 • Wilfried DE HERT

  4 weken geleden
  10 personen is een mooi aantal. Ik vind het zelfs al veel.