Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

HET DEBAT. Grote tuinfeesten enkel mogelijk met cateraar: dit is jullie mening

Tijdens het vorige Overlegcomité werden de regels voor evenementen in de buitenlucht versoepeld, maar privébijeenkomsten buiten blijven beperkt tot tien personen. Die beperking geldt ook voor tuinfeesten deze zomer, tenzij die worden georganiseerd met een professionele cateraar. Eerder lieten we de experts hierover aan het woord, nu is het jullie beurt.

10 reacties

 • Karel Janssens

  4 weken geleden
  Hoe verder de beslissende overheid afstaat van de burger hoe meer Kafka. De vaccinatie centra staan dicht bij de burger en werken voor 99 % tot ieders voldoening
 • GERRY VAN DE KERKHOF

  4 weken geleden
  Sommige caféuitbaters slagen er op hun eigen terras nog niet in om hun klanten de regels te laten volgen en dan zouden cateraars bij andere mensen flik moeten spelen? Komt goed! Daarbij, welke cateraar staat te springen om een feest voor 12 personen te doen, want ook dat zou moeten. Als het dan toch nog zo precair is, laat dan niets toe boven 10 man he.
 • Rony De geest

  4 weken geleden
  ben van mijn 15j in de horeca heb 15j kok geweest in het leger en 26j café uitbater en buiten mijn uren heb ik barman geweest in een rest. (brouwershof lokeren )denk dat ik wel een feestje van 50 en meer aan kan
 • Willy Putters

  4 weken geleden
  Dat is iets dat volgens mij iets dat niet kan, iemand zonder bevoegdheden komen baas spelen in iemands andere tuin.
 • Filip Havaux

  4 weken geleden
  Na de medische apartheid via het vaccinatiecertificaat, enkel feestjes voor de rijken. En dan maar zeggen dat het vrije keuze is en dat niemand gediscrimineerd wordt.
 1. HET DEBAT. Hebt u begrip voor de keuze om grote tuinfeesten enkel mogelijk te maken met cateraar?

  HET DEBAT. Hebt u begrip voor de keuze om grote tuinfees­ten enkel mogelijk te maken met cateraar?

  Tijdens het vorige Overlegcomité werden de regels voor evenementen in de buitenlucht versoepeld, maar privé-bijeenkomsten buiten blijven beperkt tot 10 personen. Die beperking geldt ook voor tuinfeesten deze zomer, tenzij die worden georganiseerd met een professionele cateraar. Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon aan ATV. Wat denk jij? Heb jij begrip voor de beslissing om een tuinfeest met meer dan tien mensen enkel mogelijk te maken met een cateraar erbij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.