Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

HET DEBAT. Binnenkort mag je een bal terughalen in de tuin van de buren. Een goede zaak? Dit is jullie mening

Vanaf 1 september gelden er enkele nieuwe regels omtrent het eigendomsrecht. Zo mogen kinderen bijvoorbeeld hun bal in de tuin van de buren gaan halen als die daar per ongeluk terechtkwam. Wandelaars mogen dan weer ongestraft op privé-eigendom wandelen. Al zijn er daar enkele belangrijke nuanceringen. Is de aanpassing van het eigendomsrecht een goede zaak? Eerder lieten we al enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt. 

71 reacties

 • Erwin Puystiens

  1 jaar geleden
  Wat voor iemand keurt dit zo vlug goed. En zonder eens de bevolking eens de vraag te stellen . (Schande) we betalen zoveel geld voor dat stukje privé-eigendom en nu mag iedereen gewoon maar binnen komen om iets te komen halen , begrijp het niet meer hier met deze politieke gedoe in België waar eindigt dat . Heb er men buik van vol volgende verkiezingen zal ik ook maar eens de andere kant kiezen. MMS komt het dan nog goed . ( mms) .
 • Georges Thijs

  1 jaar geleden
  Bij mij komen de buurjongens hun bal of iets anders gewoon halen en daar heb ik geen enkel probleem mee
 • Eric Grosemans

  1 jaar geleden
  Ronny Wauters, ik woon ook naast een school, het gebeurt bijna dagelijks dat er een bal in mijn tuin ligt, die gooi ik dan 's avonds gewoon terug. Nog nooit is er iemand in mijn tuin geweest of komen vragen achter die bal, en dat zal nu ook niet het geval zijn. De wet is trouwens heel duidelijk: Enkel voor dringende gevallen mag men ongevraagd de tuin in, een bal is geen dringend geval, een dier, of mens in nood bv wel.
 • Dani Van Tichelt

  1 jaar geleden
  In deze tijden waar nuttige zaken niet kunnen gebeuren omdat steeds de wet op de privacy dit niet toelaat, vind ik deze wet een regelrechte inbreuk op onze privacy! Respectvolle en beleefde buren hebben deze wet niet nodig. De anderen zullen zich inderdaad gesterkt voelen om hun ding te doen op het enige plaatsje waar jij je veilig, ongestoord en geborgen moet voelen!
 • Rik Clarysse

  1 jaar geleden
  Mijn mening dat toegang altijd moet gevraagd worden en toegang verleend als de bewoners thuis zijn.(ongevallen voorkomen; bv honden) Bij werkzaamheden afspraken onder de buren en firma's.((toelating" vergunning")
 1. Wat als buurmeisje door mijn hond wordt gebeten wanneer ze haar bal komt halen in mijn tuin? Al uw vragen over het nieuwe goederenrecht beantwoord
  PREMIUM

  Wat als buurmeisje door mijn hond wordt gebeten wanneer ze haar bal komt halen in mijn tuin? Al uw vragen over het nieuwe goederen­recht beantwoord

  Vanaf volgende week woensdag 1 september treedt het nieuwe en gemoderniseerde goederenrecht in voege. En dat heeft gevolgen voor u en uw tuin. Zo mag de dochter van de buren binnenkort haar bal komen halen die ze per ongeluk over de haag trapte en mag de buurman- mits uw toestemming- de stelling voor zijn verbouwing in uw tuin opbouwen. Maar wat als mijn hond onbewaakt in mijn tuin rond loopt? En wat als ik in een rijhuis woon? Uw vragen beantwoord.
 2. Vlaanderen mikt op 1.800 extra opvangplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen
  6

  Vlaanderen mikt op 1.800 extra opvang­plaat­sen voor Oekraïense vluchtelin­gen

  De Vlaamse regering neemt maatregelen om de opvangcapaciteit voor Oekraïense vluchtelingen te versterken. Het is ook de bedoeling om te komen tot een betere spreiding. De subsidieregeling voor gemeenten wordt verlengd en uitgebreid en er wordt ook extra capaciteit gezocht in service flats, assistentiewoningen, vakantieparken, jeugdverblijven en hotels. Volgens de Vlaamse ministers Bart Somers (Binnenlands Bestuur) en Matthias Diependaele (Wonen) moeten de maatregelen zorgen voor 1.800 extra plaatsen.
 3. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.