Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Het coronavirus is overal: cijfers stijgen in élke provincie, in élke leeftijdscategorie

Elke dag krijgen 680 Belgen te horen dat ze besmet zijn met Covid-19 — 42 procent meer dan de week voordien. Gemiddeld belanden ook elke dag 30 Belgen met corona in het ziekenhuis, een stijging van 78 (!) procent — en dat baart pas écht zorgen, want die stijging staat los van het toegenomen aantal tests. Elke vergelijking met juli, toen het virus ook opflakkerde, loopt mank: “Toen waren het lokale brandhaarden en raakten vooral twintigers besmet.” Deze keer is het virus overal.

60 reacties

 • dirk declercq

  5 maanden geleden
  Welk bedrijf trekt zich nog iets aan van thuiswerk en dat op plaatsen waar het perfect kan?
 • Biot Aline

  5 maanden geleden
  De wetenschappers hebben vandaag plots hun mening verandert. Tot gisteren was er niks aan de hand, ontkenden ze de stijging als zijnde problematisch. Een klein kind wist toen ze plots in juli week na week gigantische versoepelingen doorvoerden dit een probleem zou worden. Iedereen wist ook dat de volledige opening van de scholen zonder deftige maatregelen een catastrofe zou worden, en kijk nu het is 15 september en de politici staan met hun mond vol tanden.
 • sandra peeters

  5 maanden geleden
  Scholen zijn 2weken open en dit is resultaat ervan ook de horeca toe om 22.00uur en zal snel dalen
 • Guido VERCAUTEREN

  5 maanden geleden
  Dat krijg je als zelf sommige wetenschappers twijfelen aan de genomen maatregelen,open brieven versturen en nog straffer,in de raad Cegeval worden opgenomen...En bij onze politici blijft het weer verdacht stil...!
 • Marc Spandel

  5 maanden geleden
  Mag ik vragen hoeveel miljarden (wereldwijd) reeds zijn verdiend zijn, en nog verdiend worden, aan al die 'testen' waarvan geweten is dat ze niet al te betrouwbaar zijn?
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie