Een padelterrein is niet alleen een glazen maar ook een 'gouden' kooi. Met een gemiddelde huurprijs van 24 euro per uur heeft een club de investering in een jaartje al terugverdiend.
Volledig scherm
PREMIUM
Een padelterrein is niet alleen een glazen maar ook een 'gouden' kooi. Met een gemiddelde huurprijs van 24 euro per uur heeft een club de investering in een jaartje al terugverdiend. © Gregory Van Gansen / Photo News

“Het constante tok-tok-tok maakt ons horendol”: geen padelclub zonder klagende buren

Er zit een keerzijde aan het megapopulaire padel: lawaai. Méér lawaai dan tennis, met luider getok en meer spelers op terreinen die van 's morgens vroeg tot 's avonds laat bezet zijn. Vier jaar geleden al kaartte een expert de geluidsoverlast aan, maar niemand hield de explosieve groei van de sport van het moment in toom - met alle gevolgen van dien. "Mijn dochter slaapt al maanden op mijn kamer. In haar kamer is het nooit meer stil."

89 reacties

 • Jan Desmet

  1 week geleden
  Terechte klacht, punt !!
 • Pieter De Ruyter

  2 weken geleden
  Ik mijn woning gekocht op een plaats waar geen lawaai is,want dat is heel belangrijk voor mij.Dus moet er geen padel-veld achter mijn tuin komengeen cafe of een kinderopvang met 20 joelende kinderen naast mijn deur.
 • Andrea Calle

  3 weken geleden
  Mijn zoon speelt zelf ook geregeld padel en hij begrijpt de klachten van omwonenden. Ipv een lelijke & zeer kostelijke muur met geluidsisolatie kan er misschien geopteerd worden om een tussenkomst (van zowel de club als de overheid) in de investering van 3 of zelfs 4-dubbel glas in slaapkamers. Zo hou je alle geluid buiten, weliswaar met een gesloten raam natuurlijk en voldoe je ook nog eens extra in de almaar strenger wordende isolatienormen.
 • Patrick De pauw

  3 weken geleden
  Een zware vervuilende motor kopen en langs dat veld gaan staan met het lawaai en de stank!zal rap gedaan zijn
 • Bart Timperman

  3 weken geleden
  Zulke sporten moet m'n verbieden in woongebieden, zet deze op industrietreinen of waar ze geen last veroorzaken. Degen die hier geen kwaad inzien zijn niet degene die naast zo'n padelclub wonen
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”