Ben Weyts.
Volledig scherm
PREMIUM
Ben Weyts. © BELGA

Het argument dat strengere maatregelen op school overbodig maakte, volgens Weyts: “Britse variant is niét besmettelijker voor kinderen dan voor volwassenen”

Eén element was doorslaggevend, tijdens het onderwijsoverleg dit weekend: “De Britse variant is besmettelijker, ja. Maar niét alleen voor kinderen en jongeren. Kinderen worden er ook niet zieker van, zo bleek. Het heeft dus geen zin om enkel de maatregelen in de scholen te verstrengen”, zegt Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). En dus blijft alles bij het oude - voorlopig. Elf kritische vragen voor de minister bij de heropstart van de scholen.

214 reacties

 • Guido Quinten

  6 maanden geleden
  Top , meneer Weyts ik steun u ten volle en laat de bashers maar spartelen . Wat zouden de commentaren zijn wanneer het geen NVA minister is , die volhoudt om de kinderen te beschermen .
 • Thomas Anderson

  7 maanden geleden
  Het volwassenenonderwijs is grotendeels overgeschakeld op afstandsonderwijs. Beste Gino Denil op papier is dat misschien allemaal mooi, maar realiteit is toch iets anders! Correcte oplossing hier is sluiten dan kan je geen overtredingen hebben op de regels.
 • Gratienne D'Hondt

  7 maanden geleden
  Ben Weststellingwerf steekt het straks liever op de reiziger en op de werkende mens
 • Thomas Anderson

  7 maanden geleden
  Het volwassenenonderwijs is grotendeels overgeschakeld op afstandsonderwijs.Op papier misschien realiteit is natuurlijk iets anders!
 • Gino Denil

  7 maanden geleden
  Het volwassenenonderwijs is grotendeels overgeschakeld op afstandsonderwijs, Thomas Anderson. Behalve voor vakken waar dat niet kan. Daar is het dan met een sterk gereduceerde bezetting. Verschil met kinderen is dat dat geen leerplichtonderwijs is. Je bent niet verplicht om een risico te nemen. Weyts voelt zich gesteund door sommige pseudo experten. Achterlijke landen als het VK, Duitsland, Nederland, VS... hebben ondertussen wel hun scholen gesloten of gaan zelfs helemaal in lock down.