Simone Schoofs tussen een paar van haar berenknuffels die ze allemaal graag ziet.
Volledig scherm
PREMIUM
Simone Schoofs tussen een paar van haar berenknuffels die ze allemaal graag ziet. © Tessa Kraan

Het aandoenlijke verhaal achter de enorme collectie teddy’s van Simone Schoofs (85): “Mijn beren vingen het gemis aan kinderen en echte liefde op”

Het loopt storm voor de 650 teddyberen die de Antwerpse Simone Schoofs van de hand gaat doen. Maar tegelijkertijd breekt dat ook haar hart. “Want die pluchen beren hebben gemaakt dat ik het leven aankon”, zegt ze daarvan. “Mijn beren compenseerden het gemis aan kinderen en echte liefde van mijn man.” Een nieuwe thuis zoeken voor haar beren is een noodzaak, en niet eens een financiële. “Ik ga te hard achteruit nu.”

8 reacties

 • Theo Van Hoof

  2 maanden geleden
  Denk je echt dat alleen geld er gaat voor zorgen dat de beren een goede thuis krijgen Tamsin Andersen? Iemand met een echt hart voor beren krijgt het niet over zijn hart er ook maar 1 weg te doen. Het mooiste zou zijn dat de gemeente of het speelgoedmuseum de collectie overneemt. Net zoals met de treinen verzameling van wijlen Pieter Nombluez is gebeurd in Heist op den Berg.
 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  Beertjes zijn zoals de honden en katten. Ik denk, dat niet één kind, dat nu volwassen is zijn of haar beertje van destijds vergeten is. Velen koesteren het op rijpere leeftijd nog steeds. Het waren de vaste compagnons in bed en de grote trooster bij intens verdriet.
 • eli bosch

  2 maanden geleden
  Mooie collectie. Op emotionele waarde valt geen prijs te kleven.
 • Theo Van Hoof

  2 maanden geleden
  Een passie voor beren, je kan het niet uitleggen. Het is iets wat je pakt en het gaat nooit meer weg. Zelf heb ik er een 60-tal. Van goedkoop tot duurdere hand gemaakten. Ze moeten wel 'iets' hebben. Via via geraakte ik ook aan originele droomfabriek beertjes.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  2 maanden geleden
  Als mevrouw al zolang beren zamelt zullen er wel tussen zitten van Steiff (knop in de oor) wel zo'n beren zijn een kapitaal waard ,zeer zeker de oude dus hoop voor mevrouw dat ze ook de faire prijs ervoor krijgt .
 1. REPORTAGE. 17- en 18-jarigen vragen Overlegcomité om vrijheid: “Tegen dat het virus weg is, zijn onze schoonste jaren voorbij”
  PREMIUM

  REPORTAGE. 17- en 18-jarigen vragen Overlegco­mité om vrijheid: “Tegen dat het virus weg is, zijn onze schoonste jaren voorbij”

  Vrijdagavond, de school is uit. Dan duiken vijfde- en zesdejaars het café in om te toasten op het weekend. Dansen en zwanzen aan de toog is er voor deze coronageneratie niet bij. “We voelen ons soms oude mensen, met zes aan tafel in een café dat om 23 uur sluit.” Gaan ze dan naar huis? Wat verzinnen ze om toch wat van hun jonge leven te maken? En wat missen 17- en 18-jarigen het meest? We vroegen het hen in de jongerencafés aan het Mechelseplein in Antwerpen, nu een studie van Sciensano uitwijst dat vier op de tien jongeren het corona-isolement niet meer aankunnen. “Laat los wat enigszins kan”, smeken ze het Overlegcomité.