Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft z'n voorstel voor de hervorming van de energiefactuur klaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft z'n voorstel voor de hervorming van de energiefactuur klaar. © Getty Images / Belga

Hervorming van energiefactuur is klaar: dit is de impact voor jou

Minister Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft zijn langverwachte hervorming van de energiefactuur klaar. Vanaf 1 april zou de btw op stroom en gas permanent naar 6% zakken én zouden de accijnzen verhogen, waardoor de maandfactuur gemiddeld 20 euro zou stijgen.

366 reacties

 • james vroman

  1 week geleden
  zo slecht is dit niet voor de zwaardere verbruikers best een soort verspil taks bijleggen zodat het zuinig omspringen met energie loont ..
 • patrick Van der Spiegel

  1 week geleden
  De energie premie haalt natuurlijk niets uit want daarna betaal je het gewoon terug het was beter geen steunmaatregel en ook geen accijnzen . Alemaal verloren maatregelen als je het nu ziet .
 • Ronny Ooijen

  1 week geleden
  Gino Sinnesael, die bijdrage geldt enkel nog voor alleenstaanden die bruto meer dan 2.358,33 euro en gezinnen die bruto meer dan 2.726,53 euro pensioen (wettelijk en aanvullend) ontvangen. Deze bijdrage is dus zeker niet van toepassing voor alle gepensioneerden. De taxshift van Van Overtveldt daarentegen zorgt ervoor dat de gepensioneerde met een gemiddeld pensioen (ongeveer 1250 euro per maand) netto minder ontvangt.
 • Gino Sinnesael

  1 week geleden
  Hilarisch! In een ander artikel in deze krant lees ik: “Het is logisch dat crisismaatregelen op een bepaald moment een einde krijgen”, zei de premier vanmiddag in de plenaire vergadering van de Kamer. Hahahaaaa, wetende dat vandaag de dag nog vele gepensioneerden de 'tijdelijke' crisisbelasting op de pensioenen uit 1994 nog steeds betalen! Deze extra belasting dat alle traditionele partijen ons al meer dan twintig jaar! beloven te zullen afschaffen... "Beloven", hahahahaha. Dit is... Durven!
 • Marlene De Smedt

  1 week geleden
  Prof. Hendrik Vos gaf een lezing over akkoorden sluiten. 7 mensen moesten overeenkomen om op restaurant hetzelfde te eten anders werd er geen maaltijd opgediend. Er werd gekozen voor een gerecht waar niemand volledig achter stond maar ook niet tegen was. Moraal om democratisch tot een akkoord te komen moet men water bij de wijn doen. Bij totalitaire regimes krijg je de beslissing van de dictator. Minister Van Peteghem hanteert het 1e principe. Daardoor krijgt hij van iedereen kritiek.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.