Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Steven Van Gucht. © Photo News

Hernieuwde teststrategie: “Pas laten testen op zevende dag na hoogrisicontact en niet vroeger”

Vanaf maandag 23 november gaat de nieuwe teststrategie in en zullen opnieuw ook mensen zonder klachten kunnen worden getest op Covid-19. Nieuw is dat wie een hoogrisicocontact had, zich pas op de zevende dag na dat contact zal moeten laten testen en dus niet meer op de vijfde dag, zoals vroeger. Voortaan is er verder een onderscheid tussen quarantaine en isolatie. Viroloog Steven Van Gucht lichtte een en ander toe op de persconferentie.

10 reacties

 • Ludwig Van Oosterwijck

  7 maanden geleden
  Wat een parodie, weten ze het zelf nog wel?
 • GUY VERMESEN

  7 maanden geleden
  Geweldig, zo komt er eindelijk de nodige groepsimmuniteit. Corona spaart niemand, iedereen zal en moet er door geraakt worden.
 • Jeanine de Coster

  7 maanden geleden
  Wie kan er nog kop aan krijgen, alle dagen iets anders . Waar zit de EU eigenlijk. Het is aan hun om in heel Europa dezelfde maatregelen te handhaven. Ma ja dan moeten ze echt werken .
 • Kris Leynen

  7 maanden geleden
  Vermits de cijfers nu weer stijgen in sommige landsdelen waar het goed ging zijn er 2 mogelijkheden. Ofwel heeft een lock down totaal geen zin of wel worden mensen zonder symptomen al terug getest omdat er capaciteit over is
 • Luc Bohez

  7 maanden geleden
  Hoeveel keer nu nog van strategie veranderen?
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. "Landen zoals België die voor risicobeheer in plaats van uitroeien coronavirus kozen, deden het economisch minder goed”
  13

  "Landen zoals België die voor risicobe­heer in plaats van uitroeien coronavi­rus kozen, deden het economisch minder goed”

  Landen die tijdens de pandemie voor risicobeheer gingen - zoals België - blijken het op het vlak van gezondheid, economie en burgervrijheden minder goed gedaan te hebben dan landen die kozen voor krachtige maatregelen gericht op het snel en volledig uitroeien van het coronavirus. Dat staat te lezen in het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet. Viroloog Emmanuel André vraagt er aandacht voor.