Herman Goossens.
Volledig scherm
Herman Goossens. © Photo News

Herman Goossens: “Pas rond 2025 zal dit het vijfde ‘onschadelijke’ coronavirus worden dat elke winter terugkeert”

We zijn niet eens verlost van de derde golf of professor Herman Goossens (UAntwerpen) waarschuwt in Humo al voor de vierde golf in het najaar. Volgens de microbioloog zullen we zelfs nooit helemaal van het nieuwe coronavirus verlost raken. “Pas rond 2025 zal dit het vijfde ‘onschadelijke’ coronavirus worden dat elke winter terugkeert en vooral ouderen en risicogroepen treft”, zegt hij in het weekblad.

116 reacties

 • Mireille Duymelinck

  2 jaar geleden
  Als het dat niet is zal het wel iets anders zijn zeker ,zet ons allemaal.onder een tolp misschien lost dat het op
 • marleen verkest

  2 jaar geleden
  Gaan ze dan alles sluiten tot 2025 amai de zelfstandigen in belgie da is nog eens een vooruitzicht
 • Mario Roman

  2 jaar geleden
  Het wordt hoog tijd dat al die virologen van TV en de kranten worden gehaald. Altijd maar doemberichten. Als ze niks anders te zeggen hebben, dan zouden ze beter zwijgen om de mensen nog dieper in een depressie te brengen. Ze zijn misschien slim op hun gebied MAAR zijn een grote zero op menselijk vlak. Dus weg ermee en hoe rapper hoe liever
 • Baldr VanHoek

  2 jaar geleden
  Hij droomt al van jaarlijkse vaccinaties. Zo lepe mensen. Iedereen is vrij zich te laten vaccineren. En als je het doet, ben je wel verantwoordelijk voor als het mis gaat. Tot zo ver de verantwoordelijke experten.
 • Rudi Met den Ancxt

  2 jaar geleden
  Vandenbroucke zijn vriendje, zoals Van Ranst. Daarom mag hij zoveel optreden. De bevolking heeft een hekel aan het geklungel van VDB én VR
 1. Topman Belgisch leger voorstander om militaire dienstplicht opnieuw in te voeren: “Dat zou logisch zijn”
  Play
  647

  Topman Belgisch leger voorstan­der om militaire dienst­plicht opnieuw in te voeren: “Dat zou logisch zijn”

  Admiraal Michel Hofman, de stafchef van het Belgische leger, is er voorstander van om de militaire dienstplicht opnieuw in te voeren. “Dat zou logisch zijn”, zegt de legerbaas in een interview met RTBF. Vanwege de huidige situatie waarbij Europa door Rusland wordt bedreigd, kan volgens hem de noodzaak ontstaan om het grondgebied van de NAVO of van Europa te moeten verdedigen. Volgens minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) is militaire dienstplicht vandaag niet aan de orde en ligt het ook niet op tafel. “We moeten volop inzetten op de-escalatie”, zegt ze.
 2. PROMOKALENDER. Deze aanbiedingen mag je in oktober niet missen als je geld wil uitsparen
  13

  PROMOKALEN­DER. Deze aanbiedin­gen mag je in oktober niet missen als je geld wil uitsparen

  De kost van voeding, kleding, elektriciteit en aardgas is de jongste tijd stevig toegenomen. Aan wie de impact daarvan wil beperken, geeft Gunther Devisch van Promojagers België elke maand een overzicht van aanbiedingen en koopjes die je zeker niet mag missen. Wist je bijvoorbeeld dat veel winkels in oktober een ‘mid season sale’ houden en dat je deze maand verf, speelgoed, diepvriespizza en champagne kan kopen met fikse kortingen?
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.