Herman De Croo doet de uitspraken in het magazine Wilfried. De krant La Libre Belgique kon het interview al lezen.
Volledig scherm
Herman De Croo doet de uitspraken in het magazine Wilfried. De krant La Libre Belgique kon het interview al lezen. © Photo News

Herman De Croo: "Binnen twee generaties is Antwerpse burgemeester Turks, Marokkaans of zwart. Bye bye De Wever"

Binnenland“Binnen twee generaties is de burgemeester van Antwerpen Turks, Marokkaans of zwart. Bye bye De Wever!” Dat zegt Open Vld-politicus Herman De Croo in een interview met het blad Wilfried, dat vandaag verschijnt. 

1402 reacties

 • Nicolas Verdronghen

  9 maanden geleden
  Als deze evolutie zich voortzet wordt het bye bye Alexander De Croo.
 • eric debanne

  3 jaar geleden
  T'is door zulke smeerlappen dat ons land nu in de problemen zit met al die vreemdelingen ! Destijds dankzij de socialisten met die Rupo en zijn kompanen en nu door alle linkse vergif partijen om hun kiesvee niet te verliezen Hun land naar de kloten helpen ! Dan vragen ze waarom het volk zo reageert ! Zelfs nationalist wordt
 • REMI DE CONINCK

  3 jaar geleden
  Met dank aan alle vroegere politiekers,ze hebben niks geleerd uit de geschiedenis!
 • walter verkest

  3 jaar geleden
  Da's goe voor de politieke toekomst van het zeuneke !! hij was erbij om ons dat te lappen .
 • Hugo De Leeuw

  3 jaar geleden
  Ja indianen zitten nu ook in reservaten, wij zijn de volgende.
 1. Hoofdredacteur Le Vif/L'Express schrijft hard opiniestuk: "N-VA is de kanker van België"
  Politiek

  Hoofdredac­teur Le Vif/L'Express schrijft hard opiniestuk: "N-VA is de kanker van België"

  De hoofdredacteur van het Franstalige weekblad Le Vif/L'Express heeft in een opiniestuk zwaar uitgehaald naar de N-VA. In de titel noemt Thierry Fiorilli de Vlaams-nationalistische partij zelfs "de kanker van België". Vorig jaar vroeg hij ook al aan premier Charles Michel dat hij Theo Francken de laan zou uitsturen. "Kinderen opsluiten zodat ze zeker teruggestuurd kunnen worden, mensen weer overleveren aan regimes die ze net ontvlucht zijn,... Politieke pyromanen moeten gestopt worden. Bewijs dat de Belgische regeringsleider wel degelijk in de Wetstraat 16 verblijft en niet in het stadhuis in Antwerpen", klonk het toen.
 2. Botsing tussen Vlaams Belang en andere partijen in commissie Media: “Enige fout van Demarez was dat hij zijn 'machine' niet afgezet had”

  Botsing tussen Vlaams Belang en andere partijen in commissie Media: “Enige fout van Demarez was dat hij zijn 'machine' niet afgezet had”

  De commotie die er afgelopen zomer geweest is over de uitspraken van Sporza-journalist Eddy Demarez bij de huldiging van de Belgian Cats heeft in de commissie Media van het Vlaams Parlement donderdag geleid tot een botsing tussen Vlaams Belang en de andere partijen. Vlaams Belang-parlementslid Klaas Slootmans bestempelde de uitspraken van Demarez als een 'fait divers'. "De enige fout die hij gemaakt heeft, is dat hij zijn 'machine' (micro) niet heeft afgezet", aldus Slootmans ook. "U toont uw ware gelaat. Dit is ronduit homofoob", reageerde Vooruit-parlementslid Katia Segers.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.