Wouter Beke (CD&V)
Volledig scherm
Wouter Beke (CD&V) © BELGA

HERLEES. Wouter Beke (CD&V): “Kans is klein dat ik kandidaat zal zijn bij voorzittersverkiezingen”

De stemmen zijn geteld, het stof is gaan liggen. Vlaams Belang is de grote winnaar van de verkiezingen. Maar hoe moet het nu verder? In Vlaanderen is N-VA als grootste partij aan zet, maar op federaal vlak ligt een aartsmoeilijke puzzel op tafel. En wat met het cordon sanitaire? Lees alle ontwikkelingen terug in onze liveblog. 

367 reacties

 • frans Venloo

  3 jaar geleden
  Mooie prater is hij altijd geweest maar heeft niets gedaan tegen de belastingen welke altijd maar stegen en de put werd dan nog dieper .
 • Mi Janssens

  3 jaar geleden
  Als Christiaans durft zeggen dat ze niet bewust was dat dit zo leefde tussen de mensen ja dan vertoefde ze de laatste weken op de maan! En is het duidelijk dat zij geen inzicht heeft wat ĺeeft op de straat.Dus omscholen zeker!
 • Paul Philippaerts

  3 jaar geleden
  In de partijendictatuur zou het moeten zijn dat mislukkelingen die de partij verder in de afgrond hebben gestuurd door de maffia baas de andere wereld worden ingestuurd. Eigenlijk heeft Beke het verkeerde moment gekozen, alhoewel wat is het verschil tussen parlementair en eu parlementslid. Mislukkelingen bij de politiek in Belgie die krijgen naast een diamanten afscheidscadeau met nog jarenlang hun wedde doorbetaald een jobke erders, en dat mag rustig op kosten van de overheid zijn Geen probleem
 • Dirk Thyssen

  3 jaar geleden
  Wat een arrogante houding om de deur direct toe te gooien voor het VB ,hoogmoed komt voor de val .
 • Jan Willems

  3 jaar geleden
  Men spreekt vaak over de heren politici als strategen... Wel heren... Ik vrees dat het vlaamse volk een strategie klaar heeft die kan tellen... Misschien niet meteen voor nu, maar de volgende verkiezingen?
 1. Energiereuzen roepen Fransen op meteen minder energie te gebruiken in aanloop naar winter, bezorgdheid gaat ook op voor ons land

  Energiereu­zen roepen Fransen op meteen minder energie te gebruiken in aanloop naar winter, bezorgd­heid gaat ook op voor ons land

  De grote energiebedrijven hebben er gisteren in Frankrijk bij particulieren en firma’s op aangedrongen om het stroomverbruik onmiddellijk te temperen. Ze deden dat als wapen in de strijd tegen de dreigende energiecrisis. “We moeten collectief werken aan het beperken van ons verbruik om weer speelruimte te krijgen,” aldus de directeuren van TotalEnergies, EDF en Engie in een open brief, die werd gepubliceerd in het weekblad ‘Journal du Dimanche’. De oproep is ook van toepassing op ons land.
 2. ONZE OPINIE. “Sammy Mahdi zet zich af van anderen. Hij doet niks anders dan Bart De Wever”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “Sammy Mahdi zet zich af van anderen. Hij doet niks anders dan Bart De Wever”

  Liberalen? Egoïsten. Groenen? Dommeriken. Socialisten? Betuttelaars. N-VA? Eigenlijk ook. Ja, le nouveau CD&V est arrivé. Sammy Mahdi schoot er niet naast als kersvers voorzitter. Plat en karikaturaal? Zeker en vast. Maar hij deed niet veel anders dan Bart De Wever (N-VA). En die wordt er veel minder om bekritiseerd. Integendeel: BDW staat te boek als vernuftig politiek strateeg. Hoe zet je jezelf met verve in de verf? Je zet je af van de anderen. Het blijft beter hangen dan het rentmeesterschap waar CD&V prat op gaat.