Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

HERLEES. Van Gucht sluit heropening terrassen op 1 mei niet uit: "Vrij veilig te organiseren” - Vorige vrijdag meer dan 122.000 vaccins gezet

De voorbije zeven dagen zijn er gemiddeld 253 patiënten met Covid-19 opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. De lichte daling van de voorbije dagen zet zich daarmee door, maar de druk op de ziekenhuizen blijft groot. Intussen is het ook uitkijken naar het Overlegcomité morgen. Herlees hier onze liveblog van dinsdag 13 april.

47 reacties

 • Lesley Decru

  1 maand geleden
  Opening op 1 mei zou horeca razend moeten maken... zou willen zeggen dat al de maanden dat ze gesloten waren voor niets is geweest... met de cijfers van vandaag openen zou willen zeggen dat ze dan eigenlijk al die tijd open konden blijven...
 • Kristof Vermeire

  1 maand geleden
  @Thierry Bollaert. Het aantal besmettingen bij kinderen is tijdens de Paaspauze niet met 36% gezakt, integendeel, er zijn zelfs meer besmettingen! En nochtans veel minder tests afgenomen... Scholen zijn niet de motor!
 • Karel De Martelaere

  1 maand geleden
  Wauw An, blij dat er nog echte rebellen bestaan, echte vrijheidsstrijders! Mensen die het opnemen voor de zwakkeren in de maatschappij! Ah nee, je hebt het over je eigen vrijheid, zeker? Jouw vrijheid om te reizen, lekker te zuipen op café, terrasjes... Dat is veel belangrijker dan een paar mensenlevens uiteraard. Ik ben trots op je!
 • alfons schouwaerts

  1 maand geleden
  Als ze in walonie zeggen dat de terassen open moeten, zullen ze open gaan punt. Wallonië beslist nog altijd wat er hier gebeurt zelf al zijn de cijfers daar veel slechter
 • willy Tousenst

  1 maand geleden
  als wij dat niet mogen , maar zij wel das hier normaal , zij hebben het voor zeggen Pas na medische check-up besloten dat vasten oké is” dus wij ook lekker een terasje doe , waarom niet
 1. Rousseau wil strenger testbeleid voor jeugdkam­pen, trouwfees­ten en festivals: "Anders zullen we allemaal rap terug binnen zitten”
  63

  Rousseau wil strenger testbeleid voor jeugdkam­pen, trouwfees­ten en festivals: "Anders zullen we allemaal rap terug binnen zitten”

  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau pleit ervoor deelnemers aan jeugdkampen verplicht te laten testen op het coronavirus. Zo’n test is een aanbeveling, maar dat gaat volgens Rousseau niet ver genoeg. Ook voor bijvoorbeeld trouwfeesten en festivals ziet de Vooruit-voorzitter heil in tests om op een veilige manier meer mogelijk te maken, zo verklaarde hij zondag in De Zevende Dag op Eén.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar