Een zo goed als lege hal op Brussels Airport
Volledig scherm
Een zo goed als lege hal op Brussels Airport © REUTERS

Herlees.“Reizen naar buitenland wellicht niet mogelijk deze zomer” - PVDA roept parlementsleden op helft loon weg te schenken

• Er is alweer een recordaantal van 327 coronadoden gerapporteerd in ons land. De meeste overlijdens (219) vielen in de rusthuizen.
• Het uitgebreide kernkabinet heeft zaterdag vergaderd om de violen te stemmen over een aantal coronamaatregelen.
• De politie houdt dit paasweekend opnieuw controles op niet-essentiële verplaatsingen.
•  De VS zijn met tenminste 19.563 sterfgevallen nu het zwaarst getroffen land ter wereld.
• Reizen naar het buitenland is wellicht niet mogelijk deze zomer. Dat zegt professor Erika Vlieghe, voorzitster van de expertengroep.
• De wereldwijde tol van Covid-19 bedraagt intussen meer dan 104.000 doden.
Herlees hier het verloop van zaterdag.

199 reacties

 • Johnny Chanet

  2 jaar geleden
  Scholen na vakantie terug open men moet langzaam immuniteit opbouwen en de jeugd is hiervoor de beste, veiligste methode. Maar alle onnodige dingen gesloten houden : restaurants, cafe's, bioscoop, festivals, sportaangelegenhede, zelfs kleding winkels, reizen, er zijn zo veel dingen waar een mens zonder kan.
 • XAVIER HELLEBAUT

  2 jaar geleden
  Geen gezever.Complete lockdown aub.Het is ernstig !
 • Anneke Brusselmans

  2 jaar geleden
  Ik vindt dat maar niet meer dan normaal dat die ook inleveren ze zullen er geen boterham minder moeten voor eten zeker wij moeten het allemaal met veel minder doen ze dan 5000 euro in de maand en sommige nog meer . Maar idd dat ze dat ook werkelijk zouden doen zijn vijgen na Pasen . Luxe is moeilijk te missen hè voor sommige
 • Pete Tail Lieu

  2 jaar geleden
  Hoeveel mensen zijn er reeel besmet...waar blijven de testen ?
 • Bart De Graeve

  2 jaar geleden
  De Belgen maakten dezelfde blunders als de Canadezen. Proberen het hele land (onnodig) te beschermen in plaats van de rusthuizen. Resultaat: Paniek en onwetendheid overal, mensen op een bankje beboeten, ongelofelijk veel doden in verzorgingsinstellingen. En nog steeds zijn er hier die denken dat niet naar de zee gaan alles oplost. Nee, de overheid moet alles inzetten op het isoleren van de ouderen en zwakken!
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Carl Devos. Coronawoede kan een brandversneller worden voor een perfecte storm in 2024: de ruk naar radicalisme
  PREMIUM

  Carl Devos. Coronawoe­de kan een brandver­snel­ler worden voor een perfecte storm in 2024: de ruk naar radicalis­me

  Woensdag werd de eerste 'zwarte zondag' dertig jaar. Dat ging verloren in de coronachaos. Die vormt misschien ideale potgrond voor de grootste zwarte zondag ooit in 2024. Ondanks vaccinatie is het leven weer ingesnoerd. Het lijkt uitzichtloos. Het beleid mislukt. De ene dag klinkt dat we koelbloedig nieuwe maatregelen moeten volgen, daags nadien is er paniek en is het alle hens aan dek. Nochtans passeerden cijfers al lang in dezelfde galop. De uitleg: de modellen zaten ernaast, mensen volgen de regels niet. Misschien. Maar vooral: het beleid was weer te traag. Er was geen Overlegcomité meer voor januari voorzien. Eerst was de boosterprik niet nodig, nu kan die niet snel genoeg. Velen zijn (het) moe, zeker dat gejojo. Het draagvlak neemt af, ook onder gevaccineerden. Men verwijt de politiek deze coronacatastrofe. Niet onlogisch, gezien de immense impact van politiek de afgelopen jaren.