Volledig scherm
© Photo News

HERLEES: Premier Michel zet N-VA buitenspel: “Ik ga naar Marrakech.” N-VA houdt lippen voorlopig stijf op elkaar

De crisis rond het VN-migratiepact is compleet, nadat premier Michel zich gisteren gedwongen zag op zoek te gaan naar een wisselmeerderheid toen bleek dat regeringspartner N-VA het migratiepact niet wilde goedkeuren, waardoor ons land het niet-bindende verdrag volgende week in Marrakech niet kan ondertekenen.

247 reacties

 • Paul Castelnau

  2 jaar geleden
  Als 87% van de bevolking tegen is, gaan die links-liberale partijen dan proberen om verkiezingen te winnen met 13% van het electoraat? Dat wordt interessant.
 • Eric Brocatus

  2 jaar geleden
  Wat mij het meest verontrust is de titel "Global Compact" . Compact betekend toch "verkort / beperkt ......" dan stel ik me de vraag wat de volledige versie is. Dat een compacte versie niet bindend en niet juridisch afdwingbaar is , dat lijkt me logisch maar wat met de niet-compacte versie ?
 • Juliana Van Royen

  2 jaar geleden
  Ik merk op dat er bij minder schroom is om het onderwerp van migratie bespreekbaar te stellen; ik heb er nog gene enkele gehoord die zijn zegen geeft aan het migratiepact. Calvo zuigt weer iets uit zijn duim
 • Joseph Van de Perre

  2 jaar geleden
  Al bij al heeft N-VA met haar campagne duidelijk gemaakt hoe het werkelijk gesteld is met ons land en dat er dringend iets aan gedaan moet worden.
 • Dirk Thyssen

  2 jaar geleden
  Toch raar dat men voor asielzoekers zo veel moeite doen , ze vergelijken ons dan met de omringende landen die wel zullen tekenen . Raar dat ze voor de lage pensioenen die de laagste zijn van Europa de andere landen er niet bijsleuren waar de pensioenen veel hoger zijn .
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph