Photo News
Volledig scherm
© Photo News

HERLEES: Premier Michel zet N-VA buitenspel: “Ik ga naar Marrakech.” N-VA houdt lippen voorlopig stijf op elkaar

De crisis rond het VN-migratiepact is compleet, nadat premier Michel zich gisteren gedwongen zag op zoek te gaan naar een wisselmeerderheid toen bleek dat regeringspartner N-VA het migratiepact niet wilde goedkeuren, waardoor ons land het niet-bindende verdrag volgende week in Marrakech niet kan ondertekenen.

247 reacties

 • Paul Castelnau

  2 jaar geleden
  Als 87% van de bevolking tegen is, gaan die links-liberale partijen dan proberen om verkiezingen te winnen met 13% van het electoraat? Dat wordt interessant.
 • Eric Brocatus

  2 jaar geleden
  Wat mij het meest verontrust is de titel "Global Compact" . Compact betekend toch "verkort / beperkt ......" dan stel ik me de vraag wat de volledige versie is. Dat een compacte versie niet bindend en niet juridisch afdwingbaar is , dat lijkt me logisch maar wat met de niet-compacte versie ?
 • Juliana Van Royen

  2 jaar geleden
  Ik merk op dat er bij minder schroom is om het onderwerp van migratie bespreekbaar te stellen; ik heb er nog gene enkele gehoord die zijn zegen geeft aan het migratiepact. Calvo zuigt weer iets uit zijn duim
 • Joseph Van de Perre

  2 jaar geleden
  Al bij al heeft N-VA met haar campagne duidelijk gemaakt hoe het werkelijk gesteld is met ons land en dat er dringend iets aan gedaan moet worden.
 • Dirk Thyssen

  2 jaar geleden
  Toch raar dat men voor asielzoekers zo veel moeite doen , ze vergelijken ons dan met de omringende landen die wel zullen tekenen . Raar dat ze voor de lage pensioenen die de laagste zijn van Europa de andere landen er niet bijsleuren waar de pensioenen veel hoger zijn .
 1. Tijd tussen twee AstraZeneca-vaccins ingekort naar 8 weken in plaats van 12 (voor wie nog geen eerste prik kreeg)

  Tijd tussen twee AstraZene­ca-vac­cins ingekort naar 8 weken in plaats van 12 (voor wie nog geen eerste prik kreeg)

  Het interval tussen de twee vaccins van AstraZeneca wordt in België ingekort van 12 naar 8 weken. Dat hebben de verschillende ministers van Volksgezondheid beslist op een overleg na een advies van de Taskforce Vaccinatie. De inkorting komt er wel enkel voor wie nog geen eerste prik kreeg of nog niet is uitgenodigd. Op die manier moet een grotere groep mensen sneller volledig gevaccineerd zijn en zal de vaccinatiecampagne sneller afgerond kunnen worden, half augustus in plaats van begin september.
 1. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas

 2. Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan
  Play

  Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan