Photo News
Volledig scherm
© Photo News

HERLEES: Premier Michel zet N-VA buitenspel: “Ik ga naar Marrakech.” N-VA houdt lippen voorlopig stijf op elkaar

De crisis rond het VN-migratiepact is compleet, nadat premier Michel zich gisteren gedwongen zag op zoek te gaan naar een wisselmeerderheid toen bleek dat regeringspartner N-VA het migratiepact niet wilde goedkeuren, waardoor ons land het niet-bindende verdrag volgende week in Marrakech niet kan ondertekenen.

247 reacties

 • Paul Castelnau

  3 jaar geleden
  Als 87% van de bevolking tegen is, gaan die links-liberale partijen dan proberen om verkiezingen te winnen met 13% van het electoraat? Dat wordt interessant.
 • Eric Brocatus

  3 jaar geleden
  Wat mij het meest verontrust is de titel "Global Compact" . Compact betekend toch "verkort / beperkt ......" dan stel ik me de vraag wat de volledige versie is. Dat een compacte versie niet bindend en niet juridisch afdwingbaar is , dat lijkt me logisch maar wat met de niet-compacte versie ?
 • Juliana Van Royen

  3 jaar geleden
  Ik merk op dat er bij minder schroom is om het onderwerp van migratie bespreekbaar te stellen; ik heb er nog gene enkele gehoord die zijn zegen geeft aan het migratiepact. Calvo zuigt weer iets uit zijn duim
 • Joseph Van de Perre

  3 jaar geleden
  Al bij al heeft N-VA met haar campagne duidelijk gemaakt hoe het werkelijk gesteld is met ons land en dat er dringend iets aan gedaan moet worden.
 • Dirk Thyssen

  3 jaar geleden
  Toch raar dat men voor asielzoekers zo veel moeite doen , ze vergelijken ons dan met de omringende landen die wel zullen tekenen . Raar dat ze voor de lage pensioenen die de laagste zijn van Europa de andere landen er niet bijsleuren waar de pensioenen veel hoger zijn .
 1. Vermassen: “We hebben gevraagd dat lichaam van Dean snel naar ons land overgebracht wordt”

  Vermassen: “We hebben gevraagd dat lichaam van Dean snel naar ons land overge­bracht wordt”

  Jef Vermassen, die de moeder van de vermoorde Dean (4) bijstaat, reageert opgelucht op de beslissing dat het Belgische gerecht de vervolging van verdachte Dave De Kock overneemt. “Ik ben zeer tevreden dat hij in België berecht wordt, ook voor mijn cliënte. We hebben gevraagd dat het lichaam van haar zoon snel overgebracht wordt naar België”, klinkt het. De Kock verschijnt donderdagmiddag voor de officier van justitie in Amsterdam.