Mondmaskers moeten enkel nog worden gedragen op het openbaar vervoer, in zorginstellingen en bij contactberoepen.
Volledig scherm
Mondmaskers moeten enkel nog worden gedragen op het openbaar vervoer, in zorginstellingen en bij contactberoepen. © Wouter Van Vooren/Shutterstock

HERLEES. Mondmasker verdwijnt in horeca en winkels, niet bij contactberoepen - De Croo: “Het wordt een epidemie van de niet-gevaccineerden”

De mondmaskerplicht wordt afgeschaft in de winkels en de horeca, maar zullen ze wel nog verplicht blijven op het openbaar vervoer, in zorginstellingen en bij de kapper. De discotheken mogen op 1 oktober, na anderhalf jaar, opnieuw de deuren openen. Klanten zullen wel een Covid Safe Ticket moeten voorleggen aan de ingang. Dat heeft het Overlegcomité vrijdag beslist. Herlees hier alles over de beslissingen van het Overlegcomité en de reacties daarop.

  1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
    Livios

    Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

    De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.