Mondmaskers moeten enkel nog worden gedragen op het openbaar vervoer, in zorginstellingen en bij contactberoepen.
Volledig scherm
Mondmaskers moeten enkel nog worden gedragen op het openbaar vervoer, in zorginstellingen en bij contactberoepen. © Wouter Van Vooren/Shutterstock

HERLEES. Mondmasker verdwijnt in horeca en winkels, niet bij contactberoepen - De Croo: “Het wordt een epidemie van de niet-gevaccineerden”

De mondmaskerplicht wordt afgeschaft in de winkels en de horeca, maar zullen ze wel nog verplicht blijven op het openbaar vervoer, in zorginstellingen en bij de kapper. De discotheken mogen op 1 oktober, na anderhalf jaar, opnieuw de deuren openen. Klanten zullen wel een Covid Safe Ticket moeten voorleggen aan de ingang. Dat heeft het Overlegcomité vrijdag beslist. Herlees hier alles over de beslissingen van het Overlegcomité en de reacties daarop.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Youth For Climate roept jongeren op vrijdag tijdens de schooluren op straat te komen

  Youth For Climate roept jongeren op vrijdag tijdens de schooluren op straat te komen

  Klimaatbeweging Youth for Climate roept jongeren op om op vrijdag 22 oktober tijdens de schooluren de straat op te gaan in Gent en Louvain-la- Neuve voor de Global Climate Strike. Op die dag zullen jongeren over de hele wereld staken voor het klimaat. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het klimaatspijbelen altijd te bestempelen als een ongewettigde afwezigheid.