Mondmaskers moeten enkel nog worden gedragen op het openbaar vervoer, in zorginstellingen en bij contactberoepen.
Volledig scherm
Mondmaskers moeten enkel nog worden gedragen op het openbaar vervoer, in zorginstellingen en bij contactberoepen. © Wouter Van Vooren/Shutterstock

HERLEES. Mondmasker verdwijnt in horeca en winkels, niet bij contactberoepen - De Croo: “Het wordt een epidemie van de niet-gevaccineerden”

De mondmaskerplicht wordt afgeschaft in de winkels en de horeca, maar zullen ze wel nog verplicht blijven op het openbaar vervoer, in zorginstellingen en bij de kapper. De discotheken mogen op 1 oktober, na anderhalf jaar, opnieuw de deuren openen. Klanten zullen wel een Covid Safe Ticket moeten voorleggen aan de ingang. Dat heeft het Overlegcomité vrijdag beslist. Herlees hier alles over de beslissingen van het Overlegcomité en de reacties daarop.

  1. Vandenbroucke wil ook apothekers coronavaccin laten toedienen, artsen noemen zijn voorstel “een regelrechte kaakslag”
    24

    Vandenbrou­c­ke wil ook apothekers coronavac­cin laten toedienen, artsen noemen zijn voorstel “een regelrech­te kaakslag”

    De werkdruk bij de huisartsen is groot en volgens minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) moeten zij zich kunnen focussen op hun kernopdrachten. Daarvoor zijn een aantal ingrepen nodig. Zo werkt hij momenteel aan een wetsvoorstel waarbij ook apothekers coronavaccins zouden mogen geven. Dat zegt Vandenbroucke bij ‘De Inspecteur’ op Radio 2. De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) verzet zich evenwel met klem tegen het voorstel. “De regering is gewaarschuwd: dit zou weleens de spreekwoordelijke druppel te veel kunnen zijn”, zo klinkt het.