Volledig scherm
© Reuters/rv

Herlees hoe gedetineerde met penitentiair verlof bloedbad aanrichtte in Luik

Een man heeft in Luik twee agentes en een voorbijganger doodgeschoten en daarna een vrouw in een school gegijzeld. De politie kwam massaal ter plaatse en heeft de dader doodgeschoten. Het gaat om een dertiger die pas gisteren uit de gevangenis kwam met een uitgaansvergunning. Volg hier de ontwikkelingen in onze liveblog. 

 1. OVERZICHT. Coronacijfers blijven alarmeren: morgen allicht meer patiënten in ziekenhuizen dan op piekmoment april

  OVERZICHT. Coronacij­fers blijven alarmeren: morgen allicht meer patiënten in ziekenhui­zen dan op piekmoment april

  Tussen 17 en 23 oktober waren er dagelijks gemiddeld 13.052 nieuwe besmettingen met het coronavirus, een stijging met 38 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Ook het aantal ziekenhuisopnames en de bezetting op intensieve zorg blijven onrustwekkend toenemen. Er liggen nu in totaal al 5.260 mensen in de hospitalen. Ter vergelijking: op 6 april, de piek van de eerste golf, lagen er 5.759 covidpatiënten in het ziekenhuis. Met gemiddeld meer dan 500 nieuwe opnames per dag liggen er morgen dus meer mensen in het ziekenhuis met covid dan tijdens de piek in het voorjaar.
 2. SCHIETPARTIJ LUIK - Wat we nu weten: Man schiet twee agentes en voorbijganger dood. Dader riep Allahu Akbar

  SCHIETPAR­TIJ LUIK - Wat we nu weten: Man schiet twee agentes en voorbijgan­ger dood. Dader riep Allahu Akbar

  Bij een schietpartij in Luik zijn deze voormiddag twee vrouwelijke politieagenten en de 22-jarige passagier van een voorbijrijdende wagen om het leven gekomen. Vier andere agenten raakten gewond. De dader werd neergeschoten door de politie en is overleden. Dat is door de politie bevestigd. Het federaal parket behandelt de zaak als een daad van terrorisme. Op videobeelden is duidelijk te horen dat de dader "Allahu Akbar" riep. Het dreigingsniveau in ons land blijft wel op 2.
 3. Ziekenhuizen zien extreme toestroom, met dramatische gevolgen: “Vanochtend overleed patiënt die we niet meer aan machine konden leggen”
  PREMIUM

  Ziekenhui­zen zien extreme toestroom, met dramati­sche gevolgen: “Vanochtend overleed patiënt die we niet meer aan machine konden leggen”

  De ziekenhuizen krijgen het harder te verduren dan in de eerste golf. Nu al botsen ze tegen hun grenzen aan, blijkt uit een rondvraag van onze redactie bij 50 Vlaamse ziekenhuizen. “De toestroom is dubbel zo groot en het gaat dubbel zo snel.” En tegen midden november wordt nog een verdubbeling van de opnames voorspeld. Als we de kaap van 2.000 coronapatiënten op intensieve overschrijden, gaan we over het absolute maximum. Daar komt bij: gemiddeld 15% van het zorgpersoneel is al uitgevallen.