Professor Pierre Van Damme: "Uit studies blijkt dat zo'n vierde prik zeker zin heeft."
Volledig scherm
Professor Pierre Van Damme: "Uit studies blijkt dat zo'n vierde prik zeker zin heeft." © ANP & Photo News

Herfstvaccinatiecampagne van start: waarom komt niet iedereen in aanmerking en heeft extra boosterprik nog wel zin?

De herfstvaccinatiecampagne tegen corona gaat vandaag in het hele land van start. De komende weken zullen weer duizenden prikken worden gezet om de bescherming tegen het virus een boost te geven. De eerste uitnodigingen voor een extra vaccin zijn enkele weken geleden al verstuurd. Maar waarom zullen niet álle Vlamingen een brief krijgen? En heeft een extra prik nog wel zin als je al drie inentingen en een besmetting achter de rug hebt? De belangrijkste vragen over de herfstbooster beantwoord.

69 reacties

 • Patrick Rasschaert

  3 maanden geleden
  @Jan Van Genechten niet geluisterd op het moment dat ze het meermaals uitgelegd hebben? Met een vaccin kan je nog altijd besmet raken MAAR het risico op langdurige ziekenhuisopname en alle mogelijke verwikkelingen omtrent corona wordt grotendeels ingeperkt. Zo vermijden ze ook dat de ziekenhuizen en in het bijzonder de IC dienst overbelast worden door coronapatienten.
 • Rudy Chalmet

  3 maanden geleden
  Als je hier rond kijkt , is het net alsof Covid niet meer bestaat . Iedereen zonder masker , afstanden gelden niet meer , alles is weer zoals vroeger ... Ik woon in Frankrijk , in de Charente , en deze zomer met al die toeristen was het net als voor de corona tijd . Alle winkels bomvol mensen , terrasjes bomvol , cafe's bomvol , restaurants ook , en allemaal zonder masker en zonder afstand beperking .. Snap niet dat men nu ineens weer over Covid begint ..Deze zomer was er totaal geen sprake van
 • François Nuyts

  3 maanden geleden
  Ik begrijp wel dat er mensen zijn die daar over twijfelen ondertussen . Er is al zoveel over gezegd en geschreven dat men door de bomen het bos niet meer ziet . Maar ik ga ze na er wat over nagedacht te hebben toch wel halen . Net zoals de vorigen trouwens .
 • Roland Debaets

  3 maanden geleden
  Ieder zijn eigen mening, in ga ze zeker halen. Mihn vrouw en ik hebben beide corona gehad in het begin, zij is opgenomen geweest en ik heb thuis uitgediept, resultaat: ik heb longcovid met zeer ernstige gevolgen, ook mijn vrouw heeft er nog dagelijks last van... ieder zijn meug, maar wij gaan ze zeker halen en desnoods een 5de ook.
 • bernard vermeulen

  3 maanden geleden
  Voor al te mensen die redenen zoeken om te klagen, de vaccinatie is vrijblijvend, staat in de brief, de website enz, wie zich aanmeld om te bevestigen, te weigeren of te verplaatsen, ziet duidelijk vooraf welke prik gereserveerd is voor hem of haar, je ziet ook of het een gemodificeerde prik is, en als je je afspraak verplaatst zie je ook wanneer en welke prik aan te klikken is, dus uiterst professioneel gedaan, wie verplaatst kan zelfs zijn prik vervroegen, dus eerst kijken en dan klagen aub.