Een inenting tegen Covid-19. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Een inenting tegen Covid-19. Archiefbeeld. © AP

Herfstgolf zet zich door: forse stijging ziekenhuisopnames en coronabesmettingen

Het aantal geregistreerde besmettingen met Covid-19 en het aantal ziekenhuisopnames stijgen fors. De herfstgolf, die volgens viroloog Steven Van Gucht vorige week is ingezet, zet zich door. Dat blijkt vandaag uit de nieuwste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

 1. Politiebaas Marc De Mesmaeker zal zijn mandaat niet verlengen om “persoonlijke redenen”
  24

  Politie­baas Marc De Mesmaeker zal zijn mandaat niet verlengen om “persoon­lij­ke redenen”

  Commissaris-generaal van de federale politie Marc De Mesmaeker zal zijn mandaat, dat in juni afloopt, niet verlengen omwille van persoonlijke redenen. De Mesmaeker heeft die beslissing vandaag meegedeeld aan minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en aan minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Zijn besluit volgt na woelige weken tussen hem en zijn voogdijministers, die de politiebaas een stroeve rekrutering, ondermaatse digitalisering en moeizame strijd tegen de drugsmaffia verweten.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.