Bart De Wever en Tom Van Grieken tijdens het kopstukkendebat op vrt.
Volledig scherm
Bart De Wever en Tom Van Grieken tijdens het kopstukkendebat op vrt. © Florian Van Eenoo photonews

Herbeleef verkiezingsdag. De Wever wil met alle partijen spreken voor Vlaamse formatie, ook Vlaams Belang: “Niet moment om deuren te sluiten”

Vlaams Belang mag zich de grote overwinnaar van de verkiezingen noemen, zowel Vlaams als federaal. In sommige gemeenten wordt de partij zelfs de grootste. Bij HLN.be kan je terecht voor het allerlaatste nieuws, de eerste uitslagen in kaart en grafiek, reacties, analyses en live interventies vanuit de VTM Nieuws-studio.

335 reacties

 • Peter Nols

  3 jaar geleden
  NVA en VB hebben op Belgisch niveau samen 14 procent van de stemmen en de socialisten 16,7. Blazen die nationalisten dan niet wat hoog van de toren? Di Rupo heeft nog steeds meer recht van spreken dan De Wever.
 • Eddy van Dorst

  3 jaar geleden
  Als ze geen rekening houden met VB zullen er nog veel meer mensen Alles in Nederland kopen waar er wel democratie bestaat.
 • Julien Tijtgat

  3 jaar geleden
  De meeste kiezers waren eerder bij NVA en zijn nu overgestapt naar VB dus waarom dan niet samen gaan en één overeenkomst sluiten en water bij de wijn doen voor beiden?dus VB kiezers zijn zeker geen rasisten zoals ze beweren
 • sonja peirlinck

  3 jaar geleden
  Ik hoop dat er eindelijk eens naar de kiezer geluisterd. Want dit zegt meer dan genoeg denk ik. De mensen zijn het gewoon allemaal beu aan het worden. Meneer De Wever gebruik je verstand aub en regeer met degene waar het volk voor gestemd heeft.
 • Gert De Vries

  3 jaar geleden
  Voor het winnen van VB ligt een grote verantwoordelijkheid bij bevoegd minister Liesbeth Homans (N-VA) voor het vele falen van het inburgeren van nieuwkomers, bij Philippe Muyters (N-VA) voor het niet aan het werk krijgen van de nieuwkomers en bij Theo Francken (N-VA) voor het niet toepassen van de bestaande wetten naar terugsturen, Marrakech, Brussel Noord-station,... toe