Dalemans - Statius - Photo_News - Nimmegeers
Volledig scherm
© Dalemans - Statius - Photo_News - Nimmegeers

HERBELEEF. Tournée Générale: Vlaanderen genoot met volle teugen van dat eerste terrasje

UPDATE8 mei 2021, de eerste dag waarop de caféterrassen in ons land opnieuw open mochten, zit er op.  Om 22.00 uur gingen alle terrassen onherroepelijk dicht. Voor klanten en uitbaters was het na zeven maanden een blij weerzien. Regenbuitjes in de voormiddag maakten in de namiddag plaats voor droog weer met hier en daar zon.  Nog een vrij tafeltje vinden leek in de vooravond in de steden haast onbegonnen werk.  Herlees hier de updates van onze regioredacteurs vanuit heel Vlaanderen.

131 reacties

 • lars vandenberge

  1 maand geleden
  Ik snap niet dat het wegvallen van de avondklok moet samenvallen met de opening van de horeca. Hadden ze die avondklok niet beter een weekje langer in stand gehouden, kwestie van de excessen van de eerste dagen tegen te gaan.
 • lars vandenberge

  1 maand geleden
  Brood en spelen, bij de romeinen wisten ze reeds wat het belangrijkste voor de mensen is.
 • Gaston Miar

  1 maand geleden
  Één dag na opening terassen spreekt Jambom reeds van opnieuw mogelijke maatregelen. Vtm nieuws 1300hr. Met dank aan het gezond verstand en de zuipers.
 • oswald billiet

  1 maand geleden
  In tegenstelling tot de zwartkijkers denk ik dat het covid19 na al die feestelijke vreugde op de terrassen er liefst de brui zal aan, geven. Het zal stilletjes verdwijnen en nu en dan nog wat pestgedrag vertonen. De moraal heeft het gehaald. Wij zijn een volk van levensgenieters. Santé !
 • Norbert Corten

  1 maand geleden
  Het was te verwachten dat na het nodige alcohol gehalte de regels van afstand en mondmaskers vlug vergeten of overbodig zou gevonden worden. Plus dan nog eens als apotheose na de opheffing van de avondklok er duchtig zou doorgefeest worden ten koste van misschien later nog eens meer volle ziekenhuizen. Het gezond verstand van sommige ministers schijnt op nul te staan.