Kamerlid Hendrik Bogaert (CD&V).
Volledig scherm
Kamerlid Hendrik Bogaert (CD&V). © BELGA

Hendrik Bogaert pleit voor verbod op grote en zichtbare religieuze tekens, maar wordt teruggefloten door eigen partij CD&V: "Dom voorstel"

Als het van CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert afhangt, moet er een verbod komen op het dragen van "grote en zichtbare religieuze tekens voor religies met meer dan 5 procent aandeel van de bevolking". Dat opvallende pleidooi doet de CD&V'er in een nieuw essay met als titel 'In vrijheid samenleven' dat vandaag werd voorgesteld. CD&V-voorzitter Wouter Beke laat verstaan dat het niet om een CD&V-standpunt gaat.

304 reacties

 • Ingrid Vantroostenberghe

  5 jaar geleden
  Telkens als er eindelijk is positiefs is breken ze het af de losers
 • Phil Bijnens

  5 jaar geleden
  De cd&v gaat haar kiesvereniging toch niet afvallen hendrikske !
 • Lilianne Van Neylen

  5 jaar geleden
  Dat de meeste partijgenoten, met Beke op kop niet eens willen bekijken wat Bogaert voorstelt en waarom, noch een intern debat willen voeren hierover, zegt veel over hun “democratische” leiderschapsstijl en desinteresse om de ondertussen snel veranderende situatie op dat vlak onder de loep te nemen en up-to-date te blijven.
 • Steve Renard

  5 jaar geleden
  Mijnheer Bogaert U hebt groot gelijk maar een deel politiekers verraden nog liever eigen volk dan te beseffen dat gaat leiden tot een opstand tegen diegenen die onze waarden kapot maken
 • Nele De spiegeleer

  5 jaar geleden
  Zo kennen we ze.
 1. Vlaamse ministers rijden in drie jaar “33 keer rond de aarde” met hun dienstwagens
  23

  Vlaamse ministers rijden in drie jaar “33 keer rond de aarde” met hun dienstwa­gens

  De ministers van de Vlaamse regering hebben sinds 2020 met hun dienstwagens 1.325.379 kilometer afgelegd. Dat is het equivalent van 33 keer rond de aarde rijden, leert Vlaams Parlementslid Bart Claes (Vlaams Belang) uit cijfers die hij opvroeg bij minister-president Jan Jambon (N-VA). Slechts twee ministers, Bart Somers (Open VLD) en Benjamin Dalle (CD&V), rijden met een elektrische wagen, terwijl hun collega's met een plug-in hybride rondrijden. "En dat terwijl ze zelf de burger steeds meer dwingen om elektrisch te rijden", reageert Claes.