Kamerlid Hendrik Bogaert (CD&V).
Volledig scherm
Kamerlid Hendrik Bogaert (CD&V). © BELGA

Hendrik Bogaert pleit voor verbod op grote en zichtbare religieuze tekens, maar wordt teruggefloten door eigen partij CD&V: "Dom voorstel"

Als het van CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert afhangt, moet er een verbod komen op het dragen van "grote en zichtbare religieuze tekens voor religies met meer dan 5 procent aandeel van de bevolking". Dat opvallende pleidooi doet de CD&V'er in een nieuw essay met als titel 'In vrijheid samenleven' dat vandaag werd voorgesteld. CD&V-voorzitter Wouter Beke laat verstaan dat het niet om een CD&V-standpunt gaat.

304 reacties

 • Ingrid Vantroostenberghe

  3 jaar geleden
  Telkens als er eindelijk is positiefs is breken ze het af de losers
 • Phil Bijnens

  3 jaar geleden
  De cd&v gaat haar kiesvereniging toch niet afvallen hendrikske !
 • Lilianne Van Neylen

  3 jaar geleden
  Dat de meeste partijgenoten, met Beke op kop niet eens willen bekijken wat Bogaert voorstelt en waarom, noch een intern debat willen voeren hierover, zegt veel over hun “democratische” leiderschapsstijl en desinteresse om de ondertussen snel veranderende situatie op dat vlak onder de loep te nemen en up-to-date te blijven.
 • Steve Renard

  3 jaar geleden
  Mijnheer Bogaert U hebt groot gelijk maar een deel politiekers verraden nog liever eigen volk dan te beseffen dat gaat leiden tot een opstand tegen diegenen die onze waarden kapot maken
 • Nele De Spiegeleer

  3 jaar geleden
  Zo kennen we ze.
 1. Van Langenhove vraagt aan Telegram-volgers om proceskosten mee te betalen: “Help ons met goede advocaten deze veldslag te winnen”

  Van Langenhove vraagt aan Telegram-vol­gers om proceskos­ten mee te betalen: “Help ons met goede advocaten deze veldslag te winnen”

  Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) roept zijn volgers op Telegram op om proceskosten in de zaak Schild en Vrienden te helpen financieren. Het parket van Oost-Vlaanderen diende een verzoek in om de parlementaire onschendbaarheid van het Kamerlid op te heffen. “Ik heb echter niets te verbergen. Er staat niets strafbaars in het dossier”, klinkt het in een reactie.
 2. OVERZICHT. Niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden, kappers open op 13 februari (als cijfers goed genoeg zijn)
  Play

  OVERZICHT. Niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden, kappers open op 13 februari (als cijfers goed genoeg zijn)

  Het Overlegcomité beslist zoals verwacht om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. De kappers krijgen dan weer hun gevraagde perspectief: zij zullen de deuren ten vroegste weer mogen openen vanaf 13 februari, op voorwaarde dat de cijfers tegen dan “goed genoeg zijn”. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vrijdagavond aangekondigd tijdens een persconferentie. Hier een overzicht van de genomen beslissingen.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"