Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Helpt bewegen om immuniteit tegen corona op te bouwen?

De Universiteit Gent werkt mee aan een grootschalig internationaal onderzoek dat de impact van fysieke activiteit op de immuniteit tegen Covid-19 onderzoekt. De resultaten kunnen bijdragen aan het openen van de bossen en parken.

6 reacties

 • Maria de swert

  2 jaar geleden
  Dit zou ik nog kunnen geloven ook dat dit uw weerstand verhoogt en schaden zal het zeker niet doen , ieder op zijn eigen tempo en naar uw fysieke gezondheid .
 • Jo Van Echelpoel

  2 jaar geleden
  Gezonde geest in een gezond lichaam stamt als natuurlijk credo al uit het Romeinse rijk. Toen had men nog niet af te rekenen met bereide voeding en andere chemie. Vandaar ook de vele projecterende narcisten aan het roer van onze samenleving
 • Veronica Voorhelst

  2 jaar geleden
  Da's onzin als ge het mij vraagt en tegelijkertijd juist. Bewegen houdt mensen fit en helpt tegen zo ongeveer alles, alleen moogt ge niet overdrijven, want dan hebt ge het omgekeerde effect
 • Danny Buyse

  2 jaar geleden
  Dat is mijn mening om te zeggen dat iemand die al heel lang aan duursporten doet een zeer goede weerstand heeft opgebouwd. Dat betekent als je besmet geraakt minder hard getroffen wordt met veel minder complicaties en sneller gaat herstellen. Maar een goede weerstand opbouwen is nog niet hetzelfde als een immuniteit opbouwen tegen virussen. Dus door te sporten wordt je niet immuun tegen virussen zo niet sporten wel allemaal als gekken en zijn vaccins overbodig.
 • Tony Goossens

  2 jaar geleden
  Als je beweegt ben je sowieso gezonder, ontspannen en beter opgewassen tegen stress. Is niets nieuws, maar hoe meer dit wetenschappelijk wordt ondersteund hoe beter.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.