‘Helden van Hier: Helpende Handen’, dinsdag 20 juli bij VTM
Volledig scherm
‘Helden van Hier: Helpende Handen’, dinsdag 20 juli bij VTM © VTM

HELPENDE HANDEN. Solidariteit in de kijker op dag van nationale rouw: Extra VTM NIEUWS en special ‘Helden van Hier’

Op dinsdag 20 juli, de dag van nationale rouw, brengen de verschillende DPG Media-merken verhalen van verbondenheid, hoop en veerkracht na het verwoestende noodweer onder de noemer ‘Helpende handen’. Ook de spot die oproept tot steun aan de solidariteitsactie van het Rode Kruis loopt nog steeds op de verschillende radio- en tv-zenders.

 1. Code geel: opnieuw kans op felle buien met lokaal onweer
  Play
  2

  Code geel: opnieuw kans op felle buien met lokaal onweer

  Vandaag is het opnieuw onstabiel weer met kans op felle buien en plaatselijk onweer. De komende dagen nemen de intense buien geleidelijk af, maar blijft het wel wisselvallig en fris. Dat meldt het KMI. Het KMI waarschuwt met code geel en roept op om waakzaam te zijn. Mogen we binnenkort nog écht zomerweer verwachten? “Het zou me verwonderen dat we in de week van 8-15 augustus heel warm weer krijgen”, zegt onze weerman David Dehenauw. “Op dat vlak ben ik niet zo optimistisch, maar dat betekent natuurlijk niet dat we helemaal geen zon meer te zien krijgen.”
 2. HELPENDE HANDEN. Al meer dan 10.700 crisisvrijwilligers bij het Rode Kruis: zo kunt ook u slachtoffers van overstromingen steunen

  HELPENDE HANDEN. Al meer dan 10.700 crisisvrij­wil­li­gers bij het Rode Kruis: zo kunt ook u slachtof­fers van overstro­min­gen steunen

  Duizenden mensen zetten zich in om wie getroffen werd door de zondvloed te helpen. Alleen al bij het Rode Kruis hebben meer dan 10.700 Belgen zich aangemeld om als vrijwilliger te helpen. Daarnaast duiken in het hele land grote en kleine initiatieven op. HLN vindt het belangrijk om die solidariteit volop te steunen en wil graag helpen om ze alle aandacht te geven. Hieronder vind je alle solidariteitsacties terug. Ontbreekt er nog één? Laat het ons weten via 4040@hln.be.