Christine Mattheeuws, voorzitter van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ), dat een bevraging organiseerde bij 688 handelszaken die niet-essentiële producten verkopen.
Volledig scherm
Christine Mattheeuws, voorzitter van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ), dat een bevraging organiseerde bij 688 handelszaken die niet-essentiële producten verkopen. © BELGA

Helft van de zelfstandigen zit er mentaal en financieel door, blijkt uit bevraging NSZ

Op dit moment zeggen meer dan 7 op de 10 zelfstandigen dat ze erg veel stress ervaren. Ruim de helft (52 procent) van de zelfstandigen zit er momenteel mentaal en financieel door. Dat blijkt uit een bevraging van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) bij handelszaken die niet-essentiële producten verkopen. 

23 reacties

 • oswald billiet

  8 maanden geleden
  Er is een ernstige keerzijde aan de medalje, de ondergang van de zelfstandigen.; de horeca,  de kerstkopen. Mijn haren zijn al twee maanden niet meer geknipt. En dat alles omdat wij , virologisch, naar de nul streven en daar  moet de hele economische wereld maar de gevolgen van dragen. Wetenschappelijk hebben wij het dan gehaald , maar met  een ontzettende puinhoop achter ons. De touwen moeten iets gevierd worden. Het paard zakt door de knieên..Het kan niet meer.
 • Peter Nols

  8 maanden geleden
  De arrogantie kon niet op bij véél van die zelfstandigen.  De klant was er voor hen dachten ze.  Dat is zeker hard ontwaken zo ineens beseffen dat je niet essentieel bent.  Ze zullen in de toekomst beter hun best moeten gaan doen, voor veel minder.  Er bestaat dus toch nog een beetje rechtvaardigheid in de wereld.
 • Emi Hergersberg

  8 maanden geleden
  vooraleer je als zelfstandige begint, best een B plan hebben met meerdere pijlen voor je boog. Zorg dat ge een uitstekende vakbekwaamheid hebt of in levensnoodzakelijke producten handelt. Wij leven in tijden van overvloed alles wordt onbetaalbaar. Mensen kunnen hun geld slechts één keer uitgeven
 • Marc Vinck

  8 maanden geleden
  Na de crisis gaan er duizenden zelfstandig worden als ik sommige reacties lees. Doe maar en zie waar je uitkomt.
 • Claudia Rosseel

  8 maanden geleden
  Het wordt tijd dat heel dat corona-isolement wordt opgeheven. Dit richt exponentieel meer schade aan dan corona zelf. 
 1. Iedereen kan binnenkort ook online bieden bij gerechtsdeurwaardersverkopen

  Iedereen kan binnenkort ook online bieden bij gerechts­deur­waar­ders­ver­ko­pen

  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft een ontwerp van koninklijk besluit klaar dat de modaliteiten van de elektronische verkoop bij openbare gerechtelijke verkopen vastlegt. Hierdoor kan de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders (NKGB) een beveiligd nationaal online platform uitrollen, waarop alle gerechtsdeurwaarders hun openbare gerechtelijke verkopen digitaal kunnen aanbieden.
 2. Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht geactiveerd en uitbreiding rouwverlof vervroegd voor slachtoffers overstromingen

  Tijdelijke werkloos­heid wegens overmacht geacti­veerd en uitbrei­ding rouwverlof vervroegd voor slachtof­fers overstro­min­gen

  Slachtoffers van de overstromingen die niet kunnen gaan werken en bedrijven die getroffen zijn door het noodweer kunnen volgens de RVA een beroep doen op tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. Dat bericht de krant L'Echo vandaag. Le Soir weet dan weer te melden dat minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) ervoor heeft gezorgd dat de uitbreiding van het rouwverlof van drie naar tien dagen die op 25 juli zou ingaan wordt vervroegd voor slachtoffers van de overstromingen.