Een vader loopt met zijn zoontje naar de wachtruimte nadat hij zijn kind wel heeft laten vaccineren. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Een vader loopt met zijn zoontje naar de wachtruimte nadat hij zijn kind wel heeft laten vaccineren. Archiefbeeld. © REUTERS

Helft ouders weigert kind te laten vaccineren

De overheid mag dan groen licht gegeven hebben voor de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar, bij de ouders is er veel twijfel, schrijven de Mediahuis-kranten vandaag. Dat blijkt uit de recentste motivatiebarometer van de UGent. 51 procent van de ouders zegt "waarschijnlijk of heel zeker" te zullen weigeren hun kind(eren) te laten vaccineren.

 1. Waarom zouden we kinderen vaccineren? En wat met kinderen die al corona doormaakten? Experts beantwoorden 9 vragen
  PREMIUM

  Waarom zouden we kinderen vaccineren? En wat met kinderen die al corona doormaak­ten? Experts beantwoor­den 9 vragen

  Liefst 336.000 kindervaccins van Pfizer liggen klaar voor de 490.000 5- tot 11-jarigen in ons land. Maandag hakken de ministers van Volksgezondheid de knoop door. De Hoge Gezondheidsraad zette het licht op groen, op voorwaarde dat de kinderprik vrijwillig blijft. Zo wordt de beslissing bij mama en papa gelegd, maar volgens de grote corona-enquête zit de helft van de ouders met grote twijfels. Waarom mijn kind vaccineren als het amper ziek wordt van het virus? En zal ik het niet opzadelen met nadelige effecten? Wij legden 9 vragen voor aan de Tyl Jonckheer en François Vermeulen van de pediatrische taskforce.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. In januari alle hens aan dek in Vaxpo: 49.300 boosterprikken in maand tijd
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  In januari alle hens aan dek in Vaxpo: 49.300 booster­prik­ken in maand tijd

  290 uur vaccineren in een maand tijd. Die uitdaging wacht Vaxpo in Kortrijk. Het vaccinatiecentrum breidt in januari de lijnen en openingsuren uit en is dan zeven dagen op zeven open. Om zo alles samen tot 49.300 boosterprikken te kunnen zetten. “We zijn nog op zoek naar extra medisch personeel, want we hebben niet veel reserve nu”, zegt Vaxpo-coördinator Hilde Verschaeve. De openingsuren worden uitgebreid.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Van Russische spionnen in België tot complottheorieën: de baron die zijn stiefmoeder Mimi doodschoot was ook erg actief op YouTube

  Van Russische spionnen in België tot complotthe­o­rieën: de baron die zijn stiefmoe­der Mimi doodschoot was ook erg actief op YouTube

  Nicolas Ullens de Schooten (57), de edelman die deze week zijn stiefmoeder, barones Myriam ‘Mimi’ Lechien, doodschoot, was erg actief op Youtube. De ex-agent van de Staatsveiligheid had een eigen kanaal waarop hij onder meer inzoomde op de “infiltratie van Russische spionnen in de hoogste regionen van de Belgische staat” en verschillende complottheorieën uitdroeg.