Beeld ter illustratie, namaakgoederen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, namaakgoederen. © BELGAONTHESPOT

Helft namaakproducten komt naar ons land via postpakket

Bijna de helft van de namaakgoederen die door de douane onderschept worden (49 procent), komt ons land binnen via postpakketten. Dat laat de douane weten naar aanleiding van Black Friday, Sinterklaas en Kerst, waarbij steeds meer consumenten hun geschenken in het buitenland aankopen en via postpakket laten leveren. Dit jaar werden al 234.736 namaakgoederen in beslag genomen, waarvan 115.684 stuks via de post werden geleverd.

4 reacties

 • Theo Dereu

  1 jaar geleden
  Wanneer gaat de EU de handel met China eindelijk aan banden leggen. We zijn het extreemste communistische land ter wereld aan het sponseren om de absoluut sterkste wereldmacht te worden. Welk normaal denkend mens wil dat ?
 • Jan Dekoninck

  1 jaar geleden
  Sluit Alibaba om te beginnen , 2/3de van de namaak zal opgeruimd zijn. China blokkeert dook Dropbox Google Facebook en alle andere websites die niet in hun commercieel belang zijn , dus we moeten ons niet inhouden.
 • Georges Vande Velde

  1 jaar geleden
  Tegenwoordig veel reclame “ Gilette scheermesjes”. Voorbeeld Originele Gilette Mach 5 -8 stuks via internet 15.95€ , in grootwarenhuizen Carrefour,Okay , enz ... 38,00€ voor zelfde verpakking ! Waar zit het verschil ? Wie moet hier betalen ? De dieven van de grootwarenhuizen ? ?
 • Jean-Pierre Vercruysse

  1 jaar geleden
  "Consumenten die namaakproducten kopen, riskeren een boete ...." Hoe kunnen we weten dat het een namaakproduct is!!!! Dat staat er niet op natuurlijk!
 1. Toename inbeslagnames namaakgoederen door onlineverkoop

  Toename inbeslagna­mes namaakgoe­de­ren door onlinever­koop

  Het aantal inbeslagnames van namaakgoederen dat door de Europese douanediensten aan de buitengrenzen van de EU tegengehouden wordt, is tussen 2017 en 2018 met een vijfde gestegen. Het totale aantal in beslag genomen zendingen steeg van 57.433 naar 69.354 (+21 procent). Dat is vooral toe te schrijven aan de vele pakketjes die per koerier of per post verzonden worden, zo blijkt vandaag uit cijfers die verzameld werden door de Europese Commissie.
 2. Europol neemt 4,7 miljoen valse producten in beslag bij twee grote namaakbendes

  Europol neemt 4,7 miljoen valse producten in beslag bij twee grote namaakben­des

  Europese speurders hebben twee grote namaakbendes opgerold en meer dan 30 mensen opgepakt. Ruim 4,7 miljoen vervalste producten zijn in beslag genomen, zo deelde Europol donderdag in Den Haag mee. Alles bij elkaar zijn ook 16.400 accounts op sociale media en 3.300 websites gesloten waarop vervalste goederen te koop werden aangeboden. Aan operatie Aphrodite II werkten speurders uit achttien landen, waaronder België, mee.
 1. Economische Inspectie nam in 2018 voor 13 miljoen euro namaakgoederen in beslag

  Economi­sche Inspectie nam in 2018 voor 13 miljoen euro namaakgoe­de­ren in beslag

  De Economische Inspectie heeft in 2018 205.722 namaakgoederen van de Belgische markt gehaald, omdat die in strijd waren met de geldende intellectuele-eigendomsrechten die op de nagemaakte producten rusten. De namaakgoederen hadden een waarde van 13,2 miljoen euro. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Economie Wouter Beke (CD&V) op een schriftelijke vraag van zijn partijgenote Leen Dierick.
 2. Tegen 2030 zijn we in Vlaanderen met bijna 7 miljoen

  Tegen 2030 zijn we in Vlaanderen met bijna 7 miljoen

  De bevolking in het Vlaams Gewest zal tussen 2020 en 2030 met 4 procent toenemen tot 6,90 miljoen inwoners. Tussen 2010 en 2020 lag de groei nog op meer dan 6 procent. Dat blijkt uit de Vlaamse gemeentelijke demografische vooruitzichten die Statistiek Vlaanderen om de drie jaar publiceert. De verwachte geringere groei van de bevolking is het gevolg van een val in de migratiecijfers, een aanhoudend laag vruchtbaarheidscijfer en recente oversterfte ten gevolge van de coronacrisis.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas