Beeld ter illustratie, namaakgoederen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, namaakgoederen. © BELGAONTHESPOT

Helft namaakproducten komt naar ons land via postpakket

Bijna de helft van de namaakgoederen die door de douane onderschept worden (49 procent), komt ons land binnen via postpakketten. Dat laat de douane weten naar aanleiding van Black Friday, Sinterklaas en Kerst, waarbij steeds meer consumenten hun geschenken in het buitenland aankopen en via postpakket laten leveren. Dit jaar werden al 234.736 namaakgoederen in beslag genomen, waarvan 115.684 stuks via de post werden geleverd.

4 reacties

 • Theo Dereu

  2 jaar geleden
  Wanneer gaat de EU de handel met China eindelijk aan banden leggen. We zijn het extreemste communistische land ter wereld aan het sponseren om de absoluut sterkste wereldmacht te worden. Welk normaal denkend mens wil dat ?
 • Jan Dekoninck

  2 jaar geleden
  Sluit Alibaba om te beginnen , 2/3de van de namaak zal opgeruimd zijn. China blokkeert dook Dropbox Google Facebook en alle andere websites die niet in hun commercieel belang zijn , dus we moeten ons niet inhouden.
 • Georges Vande Velde

  2 jaar geleden
  Tegenwoordig veel reclame “ Gilette scheermesjes”. Voorbeeld Originele Gilette Mach 5 -8 stuks via internet 15.95€ , in grootwarenhuizen Carrefour,Okay , enz ... 38,00€ voor zelfde verpakking ! Waar zit het verschil ? Wie moet hier betalen ? De dieven van de grootwarenhuizen ? ?
 • Jean-Pierre Vercruysse

  2 jaar geleden
  "Consumenten die namaakproducten kopen, riskeren een boete ...." Hoe kunnen we weten dat het een namaakproduct is!!!! Dat staat er niet op natuurlijk!
 1. “Ga met vermoeden van apenpokken naar spoeddienst, niet naar huisarts”
  Play

  “Ga met vermoeden van apenpokken naar spoed­dienst, niet naar huisarts”

  Wie het vermoeden heeft besmet te zijn met het apenpokkenvirus, wordt aangeraden om meteen naar een spoeddienst te gaan en zich niet eerst aan te bieden bij een huisarts. Die laatste hebben mogelijk niet het juiste materiaal voorhanden om te testen op het apenpokkenvirus, klinkt het. Tot een overrompeling op de spoeddiensten zal het voorlopig niet komen, stelt viroloog Mark Van Ranst gerust in de studio van VTM Nieuws.
 2. Economische Inspectie nam in 2018 voor 13 miljoen euro namaakgoederen in beslag

  Economi­sche Inspectie nam in 2018 voor 13 miljoen euro namaakgoe­de­ren in beslag

  De Economische Inspectie heeft in 2018 205.722 namaakgoederen van de Belgische markt gehaald, omdat die in strijd waren met de geldende intellectuele-eigendomsrechten die op de nagemaakte producten rusten. De namaakgoederen hadden een waarde van 13,2 miljoen euro. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Economie Wouter Beke (CD&V) op een schriftelijke vraag van zijn partijgenote Leen Dierick.