ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Helft hulpverleners voorbije jaar slachtoffer van fysiek geweld

De helft van de hulpverleners, zoals brandweer, ambulanciers en werknemers van de spoedgevallendienst, is vorig jaar slachtoffer geworden van fysieke agressie. Dat blijkt uit een online bevraging van Vias Institute bij 836 personen.

 1. Damme-Brugge, oudste zwemwedstrijd van Europa, afgelast door eendenkroos: “Zwemmen in de Damse Vaart is zo niet verantwoord”
  Damme/Brugge

  Dam­me-Brug­ge, oudste zwemwed­strijd van Europa, afgelast door eenden­kroos: “Zwemmen in de Damse Vaart is zo niet verant­woord”

  Damme-Brugge, de oudste openwaterzwemwedstrijd van Europa, gaat dit weekend niet door. Reden? Eendenkroos op de Damse Vaart. Een fikse domper voor de organiserende Koninklijke Brugse Zwemkring. “We hadden veel tijd en energie gestoken om er een feest van te maken. Behalve het competitiegedeelte waren er ook activiteiten voor recreanten en investeerden we in randanimatie. Frustrerend dat we nu alles moeten annuleren", zegt Wim Van Hecke van de KBZ.
 2. ‘Tinder Swindler’-zaak uitgesteld: “Hij werd het slachtoffer van ernstige slagen en verwondingen”

  ‘Tinder Swind­ler’-zaak uitgesteld: “Hij werd het slachtof­fer van ernstige slagen en verwondin­gen”

  Zijn slachtoffers hadden nachtmerries, wetende dat ze donderdag voor het eerst oog in oog met X.S. zouden staan. De jongeman die hen misleidde, uitbuitte en verkrachtte, moest zich verantwoorden voor de Antwerpse rechtbank. Maar X.S. daagde niet op, de zaak werd uitgesteld. “Hij werd het slachtoffer van ernstige slagen en verwondingen in de gevangenis", zegt zijn advocaat.
 3. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.