Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Helft Belgen volledig gevaccineerd

Zowat 5,8 miljoen Belgen, goed voor 50,3 procent, zijn nu volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit de recentste cijfers van wetenschappelijk instituut Sciensano.

11 reacties

 • Nico Herbots

  1 jaar geleden
  Aangezien zelfs volledige vaccinatie niet beschermt tegen besmet geraken of het virus overdragen, vraag ik me af hoeveel nut het heeft om niet-risicopatiënten in te enten? Want het riedeltje 'we doen het voor het algemeen belang' blijkt dus niet te kloppen. Corona uitroeien gaat ook niet, tenzij je 90% van de wereldbevolking zou inenten, wat een utopie is. En nu wordt er gepusht om kleine kinderen in te spuiten. Wat is daar het nut van, buiten het financieel voordeel voor de pharma-industrie?
 • Bart De Vogelaere

  1 jaar geleden
  De vaccinvergelijking toont nog maar eens aan dat de burgers die AstraZeneca werd opgedrongen de grote pechvogels van de vaccinatiecampagne zijn. Ze worden minder goed beschermd en ze worden veel later 'volledig' beschermd. Toch blijft men weigeren om hen een tweede prik met Pfizer of Moderna toe te staan, wat nochtans een hogere bescherming geeft. Eens gediscrimineerd, altijd gediscrimineerd in België blijkbaar.
 • Marc Spandel

  1 jaar geleden
  Aan de info over bijwerkingen, percentages 'effectief', her- besmettingen, al dan niet bescherming tegen 'varianten' enz. te zien, kan de vraag gesteld worden 'hoelang' ze gevaccineerd blijven hé. Sinds de mondmaskerplicht op openbare plaatsen en straten is afgeschaft zijn er geen opvallend meer ziektegevallen bijgekomen. Is vaccinatie nodig?
 • Ilse Verlinden

  1 jaar geleden
  Amai, wat een negatieve commentaren hier. België staat momenteel aan de top in Europa wat aantal vaccins/inwoner betreft en Vlaanderen mag terecht heel fier zijn op de hoge vaccinatiegraad!
 • Eduard Dierckx

  1 jaar geleden
  Vanuit het 'kot' van de virologen is het verbazend stil, ook onze negen ministers van volksgezondheid zwijgen in alle talen. De vaccin trein is blijkbaar stilgevallen hier. Daarstraks hoorde ik op een tv zender over dit land de term 'failed state' zeggen ivm corona. Wel als je al deze cijfers analyseert kun je inderdaad zeggen dat we in een 'failed state' leven, slechter kan niet zeker!