Een vader brengt zijn kinderen naar school.
Volledig scherm
Een vader brengt zijn kinderen naar school. © Thinkstock

Helft Antwerpse kinderen spreekt thuis geen Nederlands

Het aantal kinderen dat thuis geen Nederlands spreekt, blijft jaar na jaar toenemen. In de stad Antwerpen gaat het om net niet de helft van de kinderen in het basisonderwijs.

150 reacties

 • alfred cool

  4 jaar geleden
  Nog verwonderd daarover ?
 • censor

  4 jaar geleden
  Spreken de ouders van politica Demitr Nederlands ? Dacht het niet.
 • ROBERT GERTS

  4 jaar geleden
  Geen komedie aub! Dat is al 40 jaar zo! Zeker bij Marokkanen en Turken! Dat hoor je toch OVERDUIDELIJK aan hun accent en gebrek aan kennis van de Nederlandse taal! Al 40 jaar is arabisch en Turks de eerste taal die hen aangeleerd word hier in Belgie! TV1 reportage over Beringen-mijn : Een Belg-Turkse vrouw van 40 jaar, hier geboren: sprak ENKEL Turks! “Waarom Nederlands leren”, zei haar man. De bakker, slager, winkels enz praten er allemaal Turks! Ja, in Limburg!
 • jan boden

  4 jaar geleden
  Het is daarmee dat de mensen daar mekaar niet goed verstaan.
 • Ian Vandenbossche

  4 jaar geleden
  Wil zeggen dat die ouders hun kinderen geen respect aanleren voor het land en de inwoners waar ze te gast zijn. Kan je dan integratie verwachten van die kinderen als ze ouder en volwassen worden? Leuke toekomst gaan die tegemoet met dank aan hun ouders.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Belgen onderschatten hoeveel plastics er in oceanen terechtkomen: “We consumeren elke week equivalent van een bankkaart”

  Belgen onderschat­ten hoeveel plastics er in oceanen terechtko­men: “We consumeren elke week equivalent van een bankkaart”

  Belgen zijn zich bewust van de plasticproblematiek. Plasticvervuiling (61 procent) en waterverontreiniging (61 procent) staan het vaakst in hun top 3 van belangrijkste milieuproblemen met de grootste impact op onze maatschappij. Toch onderschat de meerderheid van de Belgen (68 pct) de jaarlijkse hoeveelheid plastics die in onze oceanen terechtkomt, aldus onderzoek van de ngo River Cleanup naar het bewustzijn en de attitude van de Belg over de plasticproblematiek en zwerfvuilgedrag.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. “Barones Myriam Ullens (70) van ooit steenrijke Belgische familie doodgeschoten door stiefzoon”

  “Barones Myriam Ullens (70) van ooit steenrijke Belgische familie doodgescho­ten door stiefzoon”

  Myriam Ullens de Schooten Whettnall (70), een bekende Waalse barones, is deze ochtend doodgeschoten voor haar woning in Lasne. Dat melden verschillende Waalse media. De dader zou haar stiefzoon Nicolas (58) zijn. Met hem zou ze al langer in conflict hebben gelegen rond enkele erfeniskwesties. Myriam Ullens behoorde tot een ooit steenrijke familie, met diepe vertakkingen in onder meer de Weight Watchers.