PETER MAENHOUDT
Volledig scherm
© PETER MAENHOUDT

"Heel wat moorden niet opgemerkt": te weinig autopsies uitgevoerd in België

"Heel wat moorden worden niet opgemerkt omdat er geen autopsie uitgevoerd wordt." Dat zegt Philippe Boxho, wetsdokter verantwoordelijk voor het wetsgeneeskundecentrum in Luik, in La Dernière Heure. In België wordt op slechts 1 procent van de overledenen een autopsie uitgevoerd, tegenover ongeveer 4 procent in Frankrijk en 8 procent in Duitsland.

7 reacties

 • willy verbeeck

  5 jaar geleden
  De uitspraak dat de perfecte moord niet bestaat is allang achterhaald. Net zoals misdaad loont niet, zie maar hoe snel dat crapuul terug op straat staat.
 • Sjonny Martero

  5 jaar geleden
  Hoe weten ze dat? Het is moord of niet.
 • René Lippeveld

  5 jaar geleden
  Daar ben ik al mijn hele leven van overtuigd. Dat krijgt men wanneer men letterlijk alles in economische termen onderbrengt. Sommige dingen hebben geen prijs: mensen- en soms dierenlevens, onderzoek daarnaar en gezondheidszorg. Het mag duidelijk zijn dat we momenteel eerder van de goede weg afdwalen dan dat we erheen gaan.
 • Clement Asselman

  5 jaar geleden
  Dat is al tientallen jaren het geval!
 • lut vanhyfte

  5 jaar geleden
  (z)Waarheid als een koe. Vrij verkrijgbare voedingssupplementen kunnen bij hoge dosis en onproefbaar in maaltijden tot hartfalen leiden. Toxicologisch onderzoek steeds verplichten vanaf pakweg 10.000 eurootjes per erfgenaam, door hun te betalen uiteraard.
 1. Hij doet het! Matthieu Bonne reageert op wereldrecord van 3.590 kilometer fietsen op 7 dagen: “Door slaaptekort begon ik te hallucineren”

  Hij doet het! Matthieu Bonne reageert op wereldre­cord van 3.590 kilometer fietsen op 7 dagen: “Door slaapte­kort begon ik te hallucine­ren”

  Bredenaar Matthieu Bonne (29) toonde in Kamp Waes al aan heel Vlaanderen dat opgeven niet in zijn woordenboek staat en dat heeft hij nu weer bewezen. Hij fietste op 7 dagen tijd maar liefst 3.619 kilometer bij elkaar en kan zo opnieuw een wereldrecord op zijn naam schrijven. Een straffe prestatie, zeker gezien de tegenslag die hij onderweg gekend heeft. “Mentaal was dit het zwaarste dat ik al gedaan heb.”
  Bredene, Oostende, Brugge