BELGA
Volledig scherm
© BELGA

“Heeft Francken niet gezien wat er op zijn kabinet gebeurde? Of heeft hij het niet willen zien?”

Ook oud-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) stelt zich burgerlijke partij in het gerechtelijk onderzoek naar mogelijke fraude met humanitaire visa. Dat lijkt vooral rond Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam te draaien. Kucam zou zich hebben laten betalen door personen die via ons land naar Europa wilden komen. Hij werkte op dat moment als tussenpersoon voor het kabinet-Francken. Eerder zeiden ook de federale regering en Franckens opvolger Maggie De Block (Open Vld), dat ze zich burgerlijke partij zullen stellen. Andere partijen sleuren nu ook Francken zelf mee in het bad. “Heeft hij niet gezien wat er op zijn kabinet gebeurde? Of heeft hij het niet willen zien?”, vraagt MR-fractieleider David Clarinval zich af. 

330 reacties

 • Johan op eynde

  2 jaar geleden
  Het cynische is dat de NVA het land in de steek laat om een pact te weigeren dat migratie nu net wil regelen. Francken wilde autonoom beslissen over elk dossier zonder inzage door andere partijen en nu komt deze beerput boven. Misbruiken alom en chaos.
 • Jan Van de Velde

  2 jaar geleden
  Iedere tewerkstelling berust op vertrouwen. Een minister kan onmogelijk controleren wat zijn kabinetsmedewerkers doen. Kabinetten zijn trouwens ongrondwettig.
 • guido Bervoets

  2 jaar geleden
  Nu pleit Kucam zelf onschuldig en beweert zelfs dat hij een half jaar geleden daarover het kabinet van Theo Francken heeft ingelicht. Is het een geval van doorschuiven van de zwarte pieten of is er meer aan de hand? Wie weet wat we nog allemaal te horen gaan krijgen. Dit wordt er alleszins niet beter op voor Francken.
 • Julien Cuypers

  2 jaar geleden
  Geens was ook politiek verantwoordelijk voor zijn diensten bij Justitie en wat hebben we gezien de laatste maanden? Inderdaad men hoort er zelfs niets meer over. Maar ja die zit bij CD& V en niet bij NVA dat is het grote verschil, nietwaar??
 • Julien Cuypers

  2 jaar geleden
  Ale het gaat weer over de NVa en dan kan alles weer opengetrokken en opgeblazen worden. Moest het over een andere partij gaan had dit al lang oud nieuws geweest. De media houdt dit natuurlijk met plezier op gang. Toch zullen ze de NVA niet kunnen stoppen in de regering te zitten!