De twee oprichters van Studio 100, Hans Bourlon en Gert Verhulst.
Volledig scherm
De twee oprichters van Studio 100, Hans Bourlon en Gert Verhulst. © photo_news

Hans Bourlon en Gert Verhulst krijgen Prijs voor de Vrijheid 2017

studio 100Ondernemers Hans Bourlon en Gert Verhulst van Studio 100 krijgen dit jaar de Prijs voor de Vrijheid. Dat meldt Libera!, de Vlaamse denktank die de prijs uitreikt, vandaag. Vorig jaar ging de onderscheiding naar Fernand Huts.

 1. Gert Verhulst overtuigt Koen Crucke om Heidiland in Plopsaland mee te openen: "Nooit meer van mijn leven"
  Video

  Gert Verhulst overtuigt Koen Crucke om Heidiland in Plopsaland mee te openen: "Nooit meer van mijn leven"

  In Plopsaland De Panne is de nieuwe themazone Heidiland vandaag feestelijk ingehuldigd. Dat gebeurde met een grootse show waarna onder meer topman van Studio 100 Gert Verhulst een eerste rit maakte op de nieuwe coaster Heidi the Ride. Gert kon zijn goede vriend Koen Crucke overtuigen om mee in de attractie te gaan. "Ik heb de angsten van mijn leven uitgestaan. Nooit meer van mijn leven", aldus Crucke.
 2. Lijst met zwarte verkeerspunten blijkt alweer langer

  Lijst met zwarte verkeers­pun­ten blijkt alweer langer

  Het aantal zwarte verkeerspunten in Vlaanderen is opnieuw gestegen. Dat blijkt uit cijfers waar De Morgen vandaag over bericht. Sinds 2018 hanteert Vlaanderen een 'dynamische lijst' met zwarte punten, die jaarlijks wordt aangepast op basis van ongevallencijfers. Voor 2021 telt de lijst 302 punten. Vorig jaar waren er 287. Aan 133 daarvan werden aanpassingen doorgevoerd. Maar aangezien er 101 nieuwe punten bijkwamen, blijft de lijst dus lang.