Sociale mediakoning Bart De Wever.
Volledig scherm
PREMIUM
Sociale mediakoning Bart De Wever. © AFP/Photo News

Handenvol geld voor een duimpje: zoveel geven onze politici uit aan Facebook en Instagram

Vlaanderen boven: zelfs zonder verkiezingen pompen onze politieke partijen een smak meer geld in Facebook-advertenties dan andere Europese politici en partijen. N-VA-voorzitter Bart De Wever spant de kroon met wel 225.000 euro. Maar ook andere Belgische politieke kopstukken moeten niet onderdoen. Waarom wordt er in ons land zo massaal in geïnvesteerd? Politicoloog Bart Maddens (KULeuven) denkt de stuwende kracht achter het fenomeen te kennen.

154 reacties

 • Carla Van Geel

  11 maanden geleden
  Dit toont nog eens aan dat in deze tijd van bewustwording er nog altijd veel mensen voorgekauwde verhaaltjes volgen i.p.v. zelf te denken en nadenken over wat politici gerealiseerd hebben met hun belastinggeld. Kan het nog wel, dat hoge belastingbijdragen, die dienen om het welzijn van burgers en vooruitgang van het land, gebruikt worden tot het profileren van een partij. Er zou een neutrale info bank moeten bestaan, waar, zoals ook in bedrijven, de gerealiseerde of realiserende projecten staan.
 • Maurice Van Loock

  11 maanden geleden
  NVA moet wel, verliezen zijn nu al groot genoeg, ze moeten nu stemmen gaan kopen met belastingsgeld..
 • William Van Gucht

  11 maanden geleden
  Allee vooruit kan ni op geld van de belastingbetaler zomaar uitgeven,patijkas is belangrijker dan voor de mensen iets doen die hun energie faktuur niet meer kunnen betalen.Geweldige politiekers.
 • Steven Rubbrecht

  1 jaar geleden
  Schandalig gewoon hoeveel geld hier aan gespendeerd wordt, kan goed gebruikt worden voor andere doeleinden. Dit noem ik legaale maffia praktijk
 • Eddy DESMET

  1 jaar geleden
  Wanneer je als politicus met behulp van dergelijke propagandamiddeltjes meelopers moet recruteren, zegt dit heel veel over de politicus in kwestie én over diegenen, die zich daardoor laten meeslepen en beïnvloeden ! Bart De Wever is opvallend stil wanneer Antwerpen en / of N-VA'ers negatief in het daglicht te voorschijn komen, maar bijzonder spraakzaam wanneer hij tegenstanders kan schofferen. We kennen stilaan zijn verwerpelijke tactiek en doorzien zijn slinkse handelwijze reeds geruime tijd.