Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Handboeien bij minderjarigen voortaan beperkt tot strikt noodzakelijke situaties

De Kamercommissie Binnenlandse Zaken heeft specifieke regels voor het gebruik van handboeien bij minderjarigen goedgekeurd. Tot nu maakte de wet geen onderscheid tussen volwassenen en kinderen, maar voortaan zullen handboeien bij minderjarigen enkel onder specifieke voorwaarden kunnen.

33 reacties

 • Bert De Bruin

  2 maanden geleden
  Als kinderen zich willen gedragen en doen als volwassenen dan moet men ze ook als volwassenen behandelen, aanpakken en straffen.
 • Ludo Wouters

  2 maanden geleden
  Laat de politici die hiermee akkoord zijn eens een maand meelopen met de politie. Wel in de probleemgebieden. Ik ben er zeker van dat op dag 2 de meeste al met een pamper in de broek de shift zullen beginnen.
 • Leopold Vanhoof

  2 maanden geleden
  Kan je nog spreken van minderjarigen als ze met 14-15 jaar gewapende overvallen plegen, elkaar voor dood stampen voor niets, steken met messen precies de normaal wordt, zelfs moorden, niet naar school gaan maar drugs dealen omdat dat goed verdiend. Neen zo iemand verdiend zeker geen handboeien, toch?
 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Pamper beleid als je misdaden kunt plegen ben je geen kind meer, doe maar zo voort er zullen geen gangsters tekort zijn de volgende jaren.
 • Roland ANNYS

  2 maanden geleden
  Om bij de politie in dienst te gaan gaat men binnenkort een universitaire diploma moeten hebben (en dan nog) om wijs te geraken uit al die veranderingen in de wetgeving. En zoals vele lezers boefjes die erger zijn dan volwassenen worden gepamper. En nu voer voor de advocaten PROCEDURE fouten.
 1. Vlaams bouwmeester boort plannen Boerentoren de grond in: “Verschrikkelijk, dit is spektakelarchitectuur uit de jaren 80”
  Antwerpen
  146

  Vlaams bouwmees­ter boort plannen Boerento­ren de grond in: “Verschrik­ke­lijk, dit is spektakel­ar­chi­tec­tuur uit de jaren 80”

  “Verschrikking en afschuw.” Dat voelde Vlaams bouwmeester Erik Wieërs toen hij het ontwerp van de Boerentoren voor het eerst onder ogen kreeg, zo vertelde hij vanmorgen op Radio 1. Volgens Wieërs zijn de plannen niet meer van deze tijd. “Het is niet omdat je een beroemd architect onder de arm neemt, dat je automatisch vernieuwend bent. Hier is totaal niks vernieuwend aan.”