De terrassen in Gent zaten afgelopen weekend alvast overvol.
Volledig scherm
PREMIUM
De terrassen in Gent zaten afgelopen weekend alvast overvol. © Wannes Nimmegeers

Hamvraag op Overlegcomité vandaag: vanaf 1 juni of 9 juni binnen op café of restaurant?

Wordt de zomer van 2021 er dan toch één met festivals, jeugdkampen en relatieve vrijheid? Dat is de vraag die de topministers van ons land vandaag op het Overlegcomité zullen moeten beantwoorden. De sterren lijken alvast gunstig te staan: in alle plannen breekt vanaf juli écht het rijk der vrijheid aan. Een overzicht van de mogelijke versoepelingen die op tafel liggen.

94 reacties

 • PETER VAN OYCKE

  1 maand geleden
  Euh... restaurants moeten binnen sluiten om 22u. Geldt dat dan ook voor feestzalen? Of zijn de enen weer meer gelijk dan de anderen in Jambonland?
 • Rudi Iven

  1 maand geleden
  Dream on! Met de Indische variant in optocht waar tegen geen vaccins blijken te werken, de nog steeds volle ziekenhuizen en het kuddegedrag van de afgelopen dagen zit er eerder een volledige lockdown aan te komen dan al die geplande versoepelingen. En waar blijft het applaus voor de zorgsector? Die mensen hebben ook recht op vrijheid!
 • Eric Van Haecht

  1 maand geleden
  hou mij vast , ze zijn nu niet meer te houden , vrees dat het snel kan gedaan zijn hoop van niet gun iedereen alles denk dit is teveel van het goede , hoop ik heb ongelijk.
 • Ferdinand Nuyts

  1 maand geleden
  Beste werkmensen als je in cafe of horeca gaat werken stel dan eerst uw eisen en uurloon
 • Martine Van der auwera

  1 maand geleden
  Als ik de commentaren hier lees achter heel veel artikels heeft marc van ranst zijn job heel goed gedaan mensen tegen elkaar opgezet niemand durft iets in vraag te stellen en iedereen blijkt heel veel angst te hebben voor iets waar we al zolang met leven.Ook door de eenzijdige berichtgeving heb ik het gevoel dat de meeste mensen denken dat men n In belgie nog enkel ziek word en sterft aan covid