Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Halfuur minder file als je pijlen op borden omdraait

Zou het echt? Pijltjes op de blauwe borden boven de autowegen die omhoog wijzen in plaats van omlaag kunnen de files tot een halfuur inkorten, zo blijkt uit Nederlands onderzoek. In Antwerpen loopt sinds kort een proefproject, naar het voorbeeld van onze noorderburen.

 1. Defensie investeerde afgelopen tien jaar 5 miljoen euro in asbestbestrijding

  Defensie investeer­de afgelopen tien jaar 5 miljoen euro in asbestbe­strij­ding

  Defensie heeft de afgelopen tien jaar 5 miljoen euro geïnvesteerd in het in kaart brengen en verwijderen van asbest binnen zijn kazernes. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) geantwoord op een schriftelijke vraag van Kamerlid Darya Safai (N-VA). De gekende risicovolle asbesttoepassingen zijn volgens de minister intussen verwijderd en de andere toepassingen vormen in hun huidige toestand geen probleem voor het personeel.
 2. Ook federale regering komt met eigen exitplan voor Overlegcomité

  Ook federale regering komt met eigen exitplan voor Overlegco­mité

  In navolging van het Vlaamse exitplan zal ook de federale regering dinsdag op het Overlegcomité een eigen versoepelingsplan op tafel leggen, meldt VTM NIEUWS. Premier Alexander De Croo (Open Vld) zou met een soort compromisvoorstel komen, met het grootste verschil in de datum voor de volledige heropening van de horeca. Voor de Vlaamse regering mag de horeca vanaf 1 juni ook weer binnen open, de federale regering lijkt eerder te opteren voor 9 juni.
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den