Half miljoen bezoekers verwacht voor Tall Ships Races in Antwerpen, maar wat kan je daar juist zien?

In Antwerpen verwachten ze de komende dagen een half miljoen bezoekers voor de Tall Ships Races. De grootste en mooiste zeilschepen liggen nog tot maandag in de Antwerpse haven aangemeerd. Sommige schepen zelfs voor de allereerste keer. Het is van 2016 geleden dat de deelnemers van de Tall Ships Races Antwerpen nog eens bezochten.

 1. ONZE OPINIE. “Wat sommige verdachten in het terreurproces doen, neigt naar chantage”
  PREMIUM
  174

  ONZE OPINIE. “Wat sommige verdachten in het terreurpro­ces doen, neigt naar chantage”

  Eerst moesten de ‘glazen kooien’ afgebroken worden en nu moet ook het transport van de gevangenis naar het proces ‘minder vernederend’ verlopen. “Wat sommige verdachten en hun advocaten op het terreurproces aan het doen zijn, neigt stilaan naar chantage”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De juridische martelgang voor de slachtoffers nog wat rekken, daar zien zij geen graten in.”
 2. IN KAART. Bekijk hier wanneer jouw gemeente afgeschakeld zou worden bij (dreigend) stroomtekort in 2025

  IN KAART. Bekijk hier wanneer jouw gemeente afgescha­keld zou worden bij (dreigend) stroomte­kort in 2025

  In 2025 sluiten (wettelijk gezien) alle kernreactoren in ons land. Daardoor loert een stroomtekort om de hoek, alsook het afschakelplan. Bij een (dreigend) tekort aan elektriciteit kan zo'n afschakelplan immers in werking treden. Dat gebeurt automatisch of manueel. Bij een deel van de eindafnemers wordt de elektriciteitslevering dan tijdelijk stopgezet om zo de vraag drastisch te verminderen en terug te brengen naar het niveau van het aanbod. Ontdek hier wanneer uw gemeente of straat aan de beurt zou zijn.