Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). © BELGA

Half jaar eerder vrij om overbevolking in gevangenissen aan te pakken: strafverkorting van zes maanden goedgekeurd

De Kamercommissie Justitie heeft in eerste lezing haar goedkeuring gegeven voor een vervroegde voorwaardelijke invrijheidsstelling voor bepaalde gedetineerden, zes maanden voor het einde van hun straf. De maatregel maakt deel uit van een wetsontwerp van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld), waardoor onder meer ook burgerlijk trouwen buiten het gemeentehuis wettelijk mogelijk wordt.

  1. Minister Verlinden reageert op rellen: “Ik weiger me hierbij neer te leggen, wij geven onze straten en pleinen niet aan een bende onverlaten”
    Play
    270

    Minister Verlinden reageert op rellen: “Ik weiger me hierbij neer te leggen, wij geven onze straten en pleinen niet aan een bende onverlaten”

    Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) was de politie zondag goed voorbereid op mogelijke incidenten na de voetbalmatch. Maar toch konden de rellen niet voorkomen worden. De minister wenst zich hier alvast niet bij neer te leggen. “Wij geven onze straten en pleinen niet aan een bende onverlaten”, zo verklaart ze in de studio van VTM NIEUWS.