Zara Rutherford vertrok gisteren onder massale belangstelling vanop de luchthaven van Wevelgem voor een solovlucht rond de wereld. Ze zal over 52 landen vliegen en in totaal 51.000 kilometer afleggen voor ze begin november terug in België is.
Volledig scherm
PREMIUM
Zara Rutherford vertrok gisteren onder massale belangstelling vanop de luchthaven van Wevelgem voor een solovlucht rond de wereld. Ze zal over 52 landen vliegen en in totaal 51.000 kilometer afleggen voor ze begin november terug in België is. © ANP

Haar papa crashte, maar Zara (19) vliegt vrolijk in haar uppie rond de wereld: “Als ik één ding vrees, is het wel de eenzaamheid”

Haar vader liet ei zo na het leven bij een vliegtuigcrash, maar dat hield Zara Rutherford niet tegen om gisterochtend in de cockpit van haar Shark Aero - een ultralicht, eenmotorig sportvliegtuigje - te kruipen voor een toertje rond de aarde. De 19-jarige uit Sint-Genesius-Rode met de Belgisch-Britse nationaliteit hoopt de jongste vrouw ooit te worden die solo rond de wereld vliegt. Als alles volgens plan verloopt, is ze begin november terug in België na een tocht van 51.000 kilometer. “Het ultieme doel is meisjes over de hele planeet warm te maken voor wetenschap en technologie in het algemeen en de luchtvaart in het bijzonder.”

 1. ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehouden dan toegelaten”
  Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

  ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehou­den dan toegelaten”

  In het Brugse assisenhof is Davy Kesteman (32) schuldig bevonden aan moord. De volksjury was van oordeel dat de Poperingenaar drie jaar geleden de intentie én het plan had om Sharon Gruwez (22) te doden door te crashen met zijn BMW. “Door op die plaats te rijden aan een bijna vier keer hogere snelheid dan toegelaten, heeft hij aanvaard dat dit fataal zou aflopen”, klonk de motivering van de jury. Voor moord riskeert Kesteman levenslange opsluiting.
 2. OVERZICHT. Aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen: maandag bijna 4.000 in één dag
  21

  OVERZICHT. Aantal nieuwe coronabe­smet­tin­gen blijft stijgen: maandag bijna 4.000 in één dag

  Het aantal coronabesmettingen blijft verder toenemen, zo blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsdienst Sciensano. Maandag 11 oktober werden er 3.902 nieuwe gevallen geregistreerd. Zo’n hoog aantal is al van begin mei geleden. Ook de andere cijfers gaan de slechte kant op. “Zo erg als voor de vaccinatie wordt het niet meer, maar we moeten toch alert blijven”, waarschuwt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) in HLN LIVE.