CD&V-boegbeeld Hilde Crevits
Volledig scherm
CD&V-boegbeeld Hilde Crevits © BELGA

Haar in de boter tussen CD&V en christelijke zuil? Crevits zegt speech Rerum Novarum af

Terwijl CD&V zich na de verkiezingsnederlaag van zondag volop aan het bezinnen is, haalden ACV-topman Marc Leemans en CM-voorzitter Luc Van Gorp nog eens uit naar de Zweedse coalitie naar aanleiding van Rerum Novarum, het feest van de christelijke arbeidersbeweging. De relatie tussen CD&V en de christelijke zuil lijkt op die feestdag net helemaal verziekt.

57 reacties

 • jos de klinker

  2 jaar geleden
  Crevits hoort vlaams president te zijn . Zonder twijfel!
 • jos de klinker

  2 jaar geleden
  Wat doet smet nog op tv ? reuma-patiënt die het verleden leeft ! Die zou beter met pensioen gaan . Ruimte maken voor militanten van deze tijd . Die inzicht kunnen bijbrengen naar de noden van het heden . Een partij als pvda bestempelen als extreem... belachelijk hoe de vld zich opstelt . Die kleine kans om in de volgende 5j orde op zaken te stellen zomaar van tafel vegen !
 • Michel Roman

  2 jaar geleden
  Enkel de CD&V zelf is verantwoordelijk voor hun eigen ondergang. Toen Leterme het NVA paard van Troje binnentrok was de neergang al voelbaar. Voor de postjes hebben ze een rechts liberaal beleid gesteund en zo hun eigen achterban compleet verloren. Nu de schuld op deze steken bewijst dat ze hun lesje nog steeds niet geleerd hebben. De CD&V is al lang niet meer de partij van de gewone man. Volgende keer onder de kiesdrempel ?
 • Mady Vermeulen

  2 jaar geleden
  Waar is de tijd dat de CVP haar (over) macht dankte aan haar zuilen....
 • Marc Baeyens

  2 jaar geleden
  Als de cD&v wil overleven zal ze moeten afstand nemen van alle linkse zuilen de Vlaanderen verzieken en nog meer richting extreem rechts duwt.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen